News Flash:

27 de parlamentari vor CASTRAREA CHIMICĂ a pedofililor. Deputat: „Tratamentul este necesar, să nu-i mai revină fantezia obscenă rapid”

14 Martie 2014
721 Vizualizari | 0 Comentarii
castra
Tema castrării chimice a pedofililor va fi reluată în Parlament, după ce 27 de deputaţi şi senatori PSD au iniţiat un proiect legislativ în acest sens. Castrarea nu este una ireversibilă şi va fi făcută doar după dacă se obţine acceptul celui condamnat. Acesta beneficiază de reducerea pedepsei dacă este de acord cu castrarea chimică. Un proiect asemănător a fost respins în legislatura trecută. Pedofilii sau persoanele care au săvârşit infracţiuni urmate de moartea victimei pot fi castraţi chimic, se arată într-un proiect legislativ depus de 27 de deputaţi şi senatori PSD. Cei care acceptă şi urmează acest tratament de castrare chimică vor beneficia de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.

"Prin măsura de siguranţă propusă, şi anume, castrarea chimică  se înţelege inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice a condamnatului găsit vinovat de abuz sexual asupra unui copil minor, în scopul prevenirii unei recidive. Castrarea chimică este reversibilă şi constă în administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhibând astfel dorinţele sexuale, drept urmare, este redus libidoul şi dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor", precizează iniţiatorii, care au dat exemplul altor ţări care au adoptat astfel de legi. 

Pesediştii au dat exemple de state unde se practică castrarea chimică, arătând că primul caz a fost înregistrat în 1944 în SUA, iar în Europa, Polonia aplică acest tratament. "Pedofilii şi violatorii trebuie să beneficieze de reabilitare psihologică pentru că au într-adevăr nevoie de ajutor în acest sens, dar trebuie să fie şi motivaţi prin faptul că pedepsele se reduc la jumătate numai dacă acceptă şi urmează tratamentul ce le va inhiba pornirile ce atentează la inviolabilitatea sexuală a unei persoane, inclusiv a minorilor", susţin iniţiatorii. Sonia Drăghici (PSD): “Este greu de dovedit dacă pedofilia este o boală psihică sau nu”

Deputata PSD de Bihor, Sonia Drăghici, semnatară a iniţiativei legislative, a declarat pentru gândulcă s-a alăturat acestei propuneri la insistenţa colegilor de partid.
„Nu ştiu dacă are sprijin de la tot partidul, ca persoană individuală sigur că pare a fi cam ciudat castrarea chimică, adică administrarea unei substanţe care să facă persoana respectivă infertilă. Dar poate că această idee este bună, să vedem care va fi suportul pe care îl va avea. Sunt împotriva oricărei act de maltratare a unui minor şi mai ales traumatismele după viol, incest sau orice act inuman”, a spus deputata pesedistă.
Doctor în ştiinţe medicale, Sonia Drăghici afirmă că „pedofilia este o mare problemă socială a zilelor noastre, în sensul că uneori poate să fie o boală psihică, alteori poate să fie un viciu sau o deprindere deviantă a comportamentului uman”.
Întrebată dacă nu vor exista păreri contrare din partea anumitor organizaţii care luptă pentru drepturile omului, social-democrata admite că părerile sunt împărţite.
„Sunt unele persoane care sunt bolnave psihic, iar boala psihică care trebuie dovedită, este foarte dificil să stabileşti dacă pedofilia, şi pentru un medic, trebuie consultaţi psihiatrii, dacă pedofilia poate fi dovedită ca o boală psihică sau nu. Viciul de comportament uman uneori mimează normalitatea. Închisoarea se aplică acelor persoane care au discernământ şi conştiinţa faptelor. Problema este ca şi schizofrenia în anumite situaţii, acest viciu de comportament are uneori un substrat psihic ascuns şi care nu poate să fie dovedit că este o boală psihică. La fel ca şi comportamentul gay”, precizează Drăghici.

„În cazul persoanelor homosexuale putem vorbi de o boală”

Sonia Drăghici susţine că în cazul persoanelor homosexuale se poate vorbi de o boală.

„Sunt vreo şase sau şapte nivele de sexualizare a persoanei, astfel încât să poţi spune că este femeie sau bărbat. Toate aceste probleme legate de sexualitate sunt datorate unor substanţe chimice care pe de o parte modifică comportamentul uman, normal este heterosexual, nu homosexual. Sentimentele de dragoste homosexuală sau heterosexuală se pot compara cu satisfacţia pe care ţi-o produce actul sexual cu o persoană foarte tânără sau foarte bătrână. Pedofilia poate fi o modificare care ţine de o deviaţie psihică sau doar de un viciu de comportament”, explică deputata PSD.

Potrivit acesteia, homosexualitatea poate fi o manifestare a unui comportament dobândit sau o boală genetică.

„Sunt persoane intersexuale, al căror sex nu este foarte bine definit. În experienţa mea de medic am văzut persoane cu testicul feminizant, boli genetice, apoi boli hormonale, boli care ţin de educaţia din copilărie. Sunt băieţi crescuţi ca să se îmbrace şi pieptene ca şi fetiţele. Nişte mămici superprotective care doresc ca băieţeii lor să fie drăgălaşi, din asta de-a lungul timpului şi în timpul educaţiei lor ei vor deveni cu un comportament de tip feminin”, a spus pentru gândul Sonia Drăghici.

Ea adaugă că activiştii homosexuali sunt conştienţi de această problemă pe care o au, dar că „vor fi încântaţi că cineva le discută problemele în mod realist”.

„Foarte mulţi dintre homosexuali prezintă modificări nu numai comportamentale sexuale, ci prezintă inclusiv deformaţii sau modificări organice faţă de sexul cărora aparţin. Chiar endocrine, hormonale. Sunt foarte deschisă la orice discuţie privind comportamentele umane, comparaţia pe care am făcut-o este doar pentru a arăta că este foarte greu de dovedit cărei categorie face parte fiecare persoană. Un homosexual nu se poate dovedi că este diferit datorită unui comportament sau unei boli genetice sau unei modificări genetice faţă de sexul pe care îl are. Pedofilul este foarte greu de dovedit, dacă are o problemă psihică sau este doar un comportament deviant”, a fost comparaţia făcută de Drăghici.

Social-democrata a subliniat că pedofilii vor fi supuşi examinării în faţa unei comisii formată din profesionişti. Drăghici a precizat că doar persoanelor bolnave se va aplica această castrare chimică.

„S-ar putea ca şansele să fie mici pentru că au mai fost asemenea proiecte şi au fost respinse”,  a spus ea despre şansele proiectului de a fi adoptat în Parlament.
Petre Petrescu: Închisoarea nu poate rezolva problema, este nevoie de tratament

Deputatul PSD, Petre Petrescu, „aderent” la propunerea legislativă, susţine că se va aplica măsura castrării chimice, ca „ultima măsură care trebuie luată”.

„Pentru mine este limpede că agresiunea asupra unui minor este un lucru extrem de grav din punct de vedere social, iar închisoarea pentru aceşti oameni nu reprezintă problema, deoarece un astfel de act denotă o boală, iar simpla închisoare nu poate rezolva problema”, a spus Petrescu, care precizează că este nevoie de un tratament, chiar dacă măsura poate „este prea aspră”.

Deputatul PSD afirmă că pedofilii sunt „oameni bolnavi”.

„Este exclus ca un adult, în puterea firii a vârstei, a capacităţilor intelectuale să agreseze un copil de câteva luni, de câţiva ani, sau să-i ia viaţa. În mintea noastră ne-am gândit la toţi minorii şi nu numai. La acest caz, eu consider că aceşti oameni sunt bolnavi, societatea, Biserica, cultura noastră şi cea mondială nu încurajează astfel de manifestări”, a spus Petrescu.

Pentru el, pedofilii nu se simt „oameni când molestează un minor”.

„Dumnezeu îţi dă viaţa, Dumnezeu are dreptul să ţi-o ia. Dar putem priva un om de libertate sau obliga pe unul să se opereze, să se trateze psihic. Este exclus să eliberezi un om care este încă bolnav, ca să recidiveze. Nu poţi să realizezi dacă tratamentul psihic a dat roade sau nu a vindecat”, a afirmat deputatul PSD.

Potrivit acestuia, un pedofil nu poate ieşi din închisoare decât după ce este i se dă acest drept de o comisie de specialişti.
„Noi nu condamnăm pe nimeni prin propunerea noastră, doar dăm cadrul legislativ specialiştilor să ia astfel de hotărâri. Nu pot fi puşi în libertate înainte de a se pronunţa un specialist, să spună da. Atunci cine să-şi asume, dacă nu un specialist. Medicul care parafează această adeverinţă îşi asumă. Pe parcursul unei perioade, ne referim la oameni care au făcut fapte deosebit de grave din punct de vedere social, în această perioadă de privare de libertate, specialiştii pot constata dacă persoana respectivă este aptă de a fi pusă în libertate sau de i se aplica acest procedeu – castrare chimică. Nu mă aştept ca vreun pedofil să ceară de bunăvoie castrarea chimică. Dacă un om este bolnav, trebuie tratat ca un om deosebit de bolnav”, a spus deputatul pesedist.

Viorel Dragomir: „Tratamentul este necesar, să nu-i mai revină fantezia obscenă rapid”

Deputatul PSD Viorel Dragomir a declarat pentru gândul că această iniţiativă are mai mulţi susţinători în Parlament, deoarece toţi au un copil, nepot acasă.

„Ne-am oprit asupra copiilor pentru că avem cu toţii copii, nepoţi, vrem ca aceştia să aibă o viaţă normală, să se dezvolte să n fie niciodată victima unor astfel de agresiuni”, a spus pentru gândulDragomir.

El a precizat că această castrare chimică se face doar cu acordul condamnatului, care poate beneficia astfel de o reducere a pedepsei.

„Să nu uităm că anii trec, se întorc în societate şi există riscul să recidiveze. Faptul că această castrare chimică nu se aplică obligatoriu, trebuie ca şi condamnatul să beneficieze de anumite drepturi, din acest moment când ajunge condamnat definitiv în faţa comisiei respective şi îşi dă acordul, doar atunci poate fi castrat chimic şi poate beneficia de reducerea pedepsei, ca să fie şi el interesat”, a explicat Dragomir.

El a adăugat că acest tratament este necesar pentru ca pedofilului să „nu-i mai revină fantezia obscenă rapid”.

„Când funcţia erectilă a făptuitorului este inexistentă pentru o perioadă lungă de timp cred că şi impactul psihic este destul de mare şi ar trebui să înţeleagă, cel puţin teoretic, că o astfel de faptă nu trebuie să o mai repete. Încercăm să inhibăm pornirile sexuale nedorite, care nu sunt normale. Fizic, deci nu vorbim de castrare în sensul eliminării unor organe. Doar dacă îşi manifestă acordul de voinţă va fi castrat chimic”, a spus Dragomir, gandul.info. 
Iniţiativa deputaţilor PSD nu este prima de acest gen în Parlament. În sesiunea legislativă 2008 – 2012, democrat-liberalii au avut o iniţiativă legislativă similară, dar ea a fost respinsă în forul legislativ.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023222 (s)