News Flash:

70 de experți olandezi și australieni, la locul prăbușirii avionului din Ucraina

1 August 2014
572 Vizualizari | 0 Comentarii
avion 0987 15694800
O echipă de 70 de experți olandezi și australieni se află vineri la locul prăbușirii avionului de linie malaezian, cu 298 de persoane la bord, într-o zonă controlată de rebelii proruși în estul Ucrainei, într-o încercare de a recupera corpurile victimelor care nu au fost încă găsite, au anunțat autoritățile olandeze, relatează AFP și Interfax.

Experți olandezi și australieni au sosit la fața locului vineri dimineață', a indicat Ministerul olandez al Securității și Justiției, într-un comunicat. Un număr de '70 de experți vor efectua operațiuni de căutare în diferite locuri din zona unde s-a prăbușit avionul', se afirmă în text.

Mai mult de 200 de sicrie au fost deja trimise în Olanda, unde operațiunile de identificare a victimelor trebuie să aibă loc, dar numeroase trupuri și fragmente umane se află în continuare în zona unde s-a prăbușit avionul Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, doborât probabil de o rachetă sol-aer.

Joi, experții olandezi și australieni au reușit să ajungă pentru prima oară la locul prăbușirii avionului, fapt salutat de Pieter-Jaap Aalbersberg, șeful misiunii de repatriere a corpurilor victimelor catastrofei aeriene din Ucraina, citat într-un comunicat. Acesta a indicat însă că această primă deplasare la fața locului a avut mai degrabă un caracter de recunoaștere și în primul rând a fost efectuată o evaluare din punctul de vedere al securității.

'Dacă vor fi găsite rămășițe umane în timpul căutărilor, acestea vor fi recuperate direct' și trimise la Donețk, a adăugat el.

Eforturile misiunii internaționale însărcinate cu recuperarea corpurilor și efectelor personale ale victimelor sunt îngreunate de luptele între armata ucraineană și separatiști, care s-au intensificat în ultimele zile în apropiere de locul unde s-a prăbușit avionul malaezian.

Misiunea de experți internaționali s-a deplasat la fața locului pe o rută ocolitoare, cu aproximativ 200 de km mai lungă decât ruta directă (60 km).

Sursa:realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1491 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031527 (s)