News Flash:

Apa Nova București a repopulat Dunărea pentru a III-a oară cu 1.000 sturioni

17 Iunie 2014
659 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6975 RON (0.0000)
USD: 4.1192 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
apa
”Botezul Sturionilor” 12-15 iunie 2014
Apa Nova București, în parteneriat cu Primăria municipiului Tulcea și Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, , sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a eliberat în apele Dunării 1000 de puieţi de păstrugă, în cadrul acțiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”. Apa Nova Bucureşti este deocamdată singura companie privată din România care s-a implicat activ pentru realizarea acţiunilor de repopulare cu sturioni în Dunăre.

Acțiunea Apa Nova Bucureşti de repopulare a Dunării cu această specie pe cale de dispariţie din multe zone endemice, numită de specialişti “dinozaurul apelor”, a debutat în anul 2011 când au fost eliberați 150 sturioni, continuând apoi în anul 2013 prin eliberarea a 1.000 sturioni și în acest an cu repopularea tot cu 1.000 sturioni. Sturionii provin din păstrugi sălbatice şi urmează să se întoarcă în fluviu, pentru reproducere, în aproximativ patru ani. Aceştia au fost marcaţi individual, folosindu-se sârmuliţe codate (Coded Wire Tags-CWT) pentru a supraveghea parcursul lor ulterior.

Familii cu probleme sociale din comuna Murighiol au fost ajutate de către compania Apa Nova București
Apa Nova București, în parteneriat cu Primăria comunei Murighiol a venit în ajutorul famililor cu probleme sociale și materiale. Acţiunea a avut loc sub egida Anului Internațional al Familiei.

Ajutată de un asistent social angajat al Primăriei Murighiol ce cunoaște îndeaproape cazurile sociale din comună, Apa Nova București a propus soluţii pe termen mediu și lung în vederea susținerii familiilor şi a gospodăriilor acestora. Familile au primit din partea Apa Nova București sprijin atât financiar, pentru rezolvarea unor probleme de sănătate şi juridice, cât şi cu alimente, medicamente, rechizite, produse pentru nou născuți, materiale de construcții (vopsea, pensule, diluant, sârmă de balot, ciment, plăci OSB etc), electrocasnice (TV, mașină de spălat, aragaz, frigider etc). Apa Nova București a pus la dispozitia acestor familii un medic si un laborator ambulant.

Această acțiune a făcut parte din cea de a VI-a ediție a evenimentului organizat anual de Apa Nova București în Delta Dunării, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO şi desfăşurat în acest an în perioada 12-15 iunie. Şi în acest an, în fiecare zi a evenimentului a avut loc câte o acţiune socială sau de mediu, în spiritul prezervării habitatelor şi resurselor naturale, care, fără o susţinere practică chiar şi a comunităţiilor mici, ajung în pragul colapsului.
In cadrul acestei actiuni, Apa Nova București a investit peste 10.000 de euro.

Cei 300 de invitați din peste 22 de țări (Germania, Cipru, Luxemburg, Grecia, Franța, Croația, Bulgaria, Serbia, Austria, Ungaria, Slovacia, Macedonia, Armenia, Belgia, Muntenegru, Elveția, Moldova, Cehia, Turcia și România), care reprezintă Ambasade, filiale Veolia, ONG-uri, Asociaţii de mediu, împreună cu jurnaliștii ce au participat la eveniment, au aflat despre problemele acute de mediu ale Dunării şi ale Deltei sale şi au fost îndemnaţi să acţioneze, la rândul lor, ori de câte ori va fi posibil, în sensul protejării active a mediului înconjurător.

botezul sturionilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020342 (s)