News Flash:

Atenție la caniculă! Recomandările medicilor pentru această perioadă

21 Iunie 2013
658 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula

Perioadele caniculare sunt caracterizate prin temperaturi foarte mari şi un indice al umidităţii ridicat. Medicii pășcăneni recomandă populaţiei să evite expunerea la soare, precum şi folosirea de mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale, în culori deschise). De asemenea, se recomandă creşterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi şi o alimentaţie săracă în grăsimi. 

Toate acestea sunt printre primele măsuri ce trebuie luate pentru evitarea efectelor nefavorabile ale temperaturilor deosebit de ridicate ce se vor manifesta în aceste perioade.

O altă recomandare este evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, duşuri frecvente cu apă la temperatură moderată. Totodată, este indicată evitarea unor eforturi fizice susţinute în perioada zilei în care temperatura atinge valorile maxime, iar activitatea din agricultură, şantiere de construcţii, hale industriale, care nu au posibilitatea asigurării unor condiţii de microclimat corespunzătoare, să se desfăşoare dimineaţa şi seara.

Conform legii, personalul care lucrează în sectoare cu temperatură ridicată şi radiaţii calorice va beneficia de un program modificat de lucru în condiţiile impuse de temperaturile ridicate şi de cantităţi suficiente de apă minerală din partea angajatorilor. Până astăzi, 20 iunie, la Compartimentul de Primiri-Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Pașcani, nu au fost înregistrate cazuri de persoane afectate de caniculă.  

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1874 (s) | 35 queries | Mysql time :0.044642 (s)