News Flash:

Băncile AU BANI pentru ”Prima Casă”. Care este suma în limita căreia statul garantează creditele

25 Februarie 2016
250 Vizualizari | 0 Comentarii
prima casa

Prin programul „Prima Casă”, statul garantează jumătate din valoarea împrumuturilor acordate de bănci. Astfel, la garanţii de stat de 1,69 de miliarde de lei acordate în cadrul programului, băncile vor putea acorda în acest an credite cu o valoare totală dublă, adică de 3,38 miliarde de lei, potrivit news.ro.

Mai exact,  Guvernul a stabilit un plafon de 1,3 miliarde lei, la care se adaugă 200 milioane lei din rambursări de rate de capital efectuate până la 31 decembrie, 172,5 milioane lei din diferenţe rămase neutilizate de anul trecut, respectiv 17,7 milioane lei plafon reutilizat în condiţiile legii.

Românii pot lua în acest an credite prin programul Prima Casă de la Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank. Băncile au primit de la Ministerul Finanţelor plafoane pentru Prima Casă prin alocări pro rata, în funcţie de solicitările transmise.

De când a fost lansat acest program, acum șapte ani, aproape 170.000 de români și-au luat o locuință profitând în special de avansul foarte mic, de doar 5% din valoarea creditului. Creditul se acordă doar în lei.

 sursa: libertatea.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022602 (s)