News Flash:

Băsescu, despre situația din Romania: Poate fi începutul unui război hibrid

3 Februarie 2017
176 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că actuala situație din România poate fi începutul unui război hibrid, precizând că, deși "e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina", acest lucru nu e exclus. 

"E greu ca România să intre într-un scenariu de tip Ucraina, deși (...) poate fi un tip de război hibrid care a apărut în România. O spun cu responsabilitatea unui om care înțelege procesele. Poate fi începutul unui război hibrid, numai că, spre deosebire de Ucraina, România e în niște structuri euro-atlantice, e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina, dar nu e exclus", a afirmat Băsescu, la B1 TV.

În opinia sa, atât PSD și Liviu Dragnea, cât și președintele Iohannis vor să exacerbeze conflictul.

"Am urmărit cu multă atenție discursul de azi al președintelui României. Nu e nicidecum îndreptat către o soluție amiabilă, către detensionare, ci dimpotrivă, e îndreptat către adâncirea tensiunilor și a fracturii în societate. Cred că și unul, și altul trebuie să fie responsabili. Adică Dragnea să introducă o modificare la ordonanța de urgență în care să scoată acel plafon de 200.000. (...) Să o lase liberă la aprecierea judecătorilor, dacă prin abuzul serviciu s-a produs o pagubă de 1 leu, e de 1 leu, dar cu încălcarea legii (...) și nu dacă i s-a părut procurorului", a susținut fostul șef al statului.

Sursa: agerpres.ro

 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1920 (s) | 36 queries | Mysql time :0.050871 (s)