News Flash:

Bilanţ tragic, în Romania: 12 noi decese cauzate de gripă

18 Februarie 2016
293 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa

Gripa continuă să facă victime în România. În ultima săptămână, au fost confirmate încă 12 decese noi, zece din cauza gripei AH1N1 şi două cu AH3. Unităţile medicale sunt pline de bolnavi şi nu mai fac faţă. La Spitalul Matei Balş, din Capitală, nu mai există nicicun loc liber pe secţia ATI pentru complicaţii gripă, drept urmare medicii nu mai fac internări. Mai mult, au fost impuse restricţii pentru vizite.

Singurul mijloc prin care ne putem proteja de gripă rămâne vaccinarea.

"Recomandările noastre sunt: în primul rând, prezentarea la medicul de familie la primele semne de boală. Febră, cefalee, tuse seacă, stare proastă, curbatură, astenie. În al doilea rând, respectarea unor reguli minimale de igienă: mâini curate, batistă de unică folosinţă, fiecare să-şi sufle nasul sau să strănute în mod corect; să nu strănute în faţa altor persoane", potrivit medicului Valeria Herdea.

Ministerul Sănatăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal. Pentru sezonul 2015-2016, s-au cumparat, iniţial, o jumătate de milion de doze de vaccin care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Ulterior, s-a efectuat o suplimentare cu încă 143.000 de doze. 

Peste 461.000 de persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, campanie care a debutat anul trecut, la jumătatea lunii noiembrie.

În 2009/2010, gripa transmisă de acest tip de virus, cunoscută şi ca "gripă porcină", s-a transformat în pandemie, provocând în jur de 18.500 de decese, la nivel mondial. În România, 82 de persoane şi-au pierdut viaţa din cei aproape 6.000 de români infectaţi.

sursa: realitatea.net 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 39 queries | Mysql time :0.029839 (s)