News Flash:

Blestemul banilor loveşte familia «Zanei»

29 Martie 2015
632 Vizualizari | 0 Comentarii
Andreea Marin
Dan Marin, tatăl Andreei Marin, a dat de greu. Firma pentru care a trudit în ultimii 10 ani şi care visa să-i asigure o bătrâneţe uşoară l-a îngropat în datorii. A căutat să-şi salveze pielea reprofilându-se, dar a eşuat, iar acum, singurul venit stabil din familie e cel al soţiei. A treia la număr... Din vara anului 1984, când Violeta Marin a murit într-un accident rutier provocat chiar de el, Dan Marin a devenit şi mamă, şi tată pentru fiicele sale, Andreea şi Cristina. În ciuda acestei tragedii, familia a rămas unită, iar fetele nu l-au făcut niciodată pe tatăl lor să se simtă vinovat. El le-a crescut cum a putut mai bine şi are acum satisfacţia de a le vedea împlinite din toate punctele de vedere - şi personal, şi profesional.

După ce Andreea şi Cristina şi-au luat zborul din cuibul părintesc, Dan Marin, acum în vârstă de 69 de ani, a căutat să-şi facă un rost, ca să nu depindă financiar de ele la bătrâneţe. Inginer de meserie, el a bifat apogeul în afaceri în perioada celui de-al doilea mariaj, cu o funcţionară din Neamţ. Atunci a preluat frâiele unei companii de difuzare a energiei termice în oraşul Câmpina, semnând un contract pe 11 ani.

E în proces cu statul de câţiva ani

Actul a fost întocmit în 2004 şi prevedea ca Dan Marin să fie despăgubit cu 100.000 de euro în cazul în care contractul s-ar fi reziliat înainte de data prevăzută. Pe lângă asta, bărbatul a cerut ca toate centralele termice instalate în instituţiile publice unde livra căldură să-i fie înapoiate în cazul întreruperii premature a colaborării.

Socoteala inginerului nu s-a potrivit însă cu cea a primarului din Câmpina, iar când muncipalitatea a decis rezilierea contractului, disputa s-a mutat în instanţă, Dan Marin încercând să-şi recupereze banii pe toate căile. Judecătorii nu au ţinut cu el şi au concluzionat că ar merita doar jumătate din despăgubiri, respectiv 50.000 de euro. Însă nici măcar aceşti bani nu au fost recuperaţi, pentru că tatăl Andreei ţine cu dinţii să obţină toată suma datorată...

Nu i-a mers nici cu firma de mediere

Cumva resemnat că acest lucru nu se va întâmpla prea curând, inginerul s-a gândit să se reprofileze, pentru a-şi asigura totuşi un venit. Asemenea celebrei sale fiice, a făcut cursuri de mediere şi şi-a deschis un birou. Însă nici de data asta nu a avut noroc. Deşi deţine diploma de mai bine de un an, nu s-a lipit nici un contract de el.

Dan Marin nu a vrut să intre foarte mult în detaliile legate de colapsul financiar prin care trece, dar a lăsat să se înţeleagă că nu beneficiază de ajutorul fiicei sale celebre de la Bucureşti: “Am un proces mai vechi cu primăria, care nu s-a încheiat nici acum. Sper să se rezolve problemele şi să-mi recuperez banii. Am vorbit cu Andreea despre asta, dar este doar problema mea”.

Contactă de Libertatea, Andreea Marin a invocat, la rându-i, o înţelegere tacită care ar exista între ea şi părintele său: “Nu mă implic acolo unde nu mă pricep, munca lui este tehnică, ţine de construcţii, de instalaţii, abilităţile mele nu sunt de folos. Pentru mine tata e Tata, ne iubim nespus şi ne susţinem, ca în orice familie normală. Caut să nu îl încarc inutil cu problemele mele, pe care mi le rezolv singură. Aşa se întâmplă şi invers”.

Vedeta n-a vrut să-şi vadă părintele mire

Tatăl Andreei Marin este căsătorit din 2006 cu o funcţionară foarte respectată în Iaşi, Renata Marin, fostă şefă a Stării Civile. Înainte, el a mai trecut de două ori pe la altar, cu mama Andreei, Violeta, apoi cu Elena, o funcţionară din Roman. Deşi Dan Marin susţine că relaţia lui cu Andreea este una foarte apropiată, în momentul în care s-a însurat cu Renata, “Zâna” nu i-a fost alături. A refuzat să-şi vadă tatăl mire, preferând să-l felicite pentru pasul făcut... la telefon.

Pierderea mamei a marcat-o pe viaţă

La numai nouă ani, Andreea Marin a trecut printr-o dramă teribilă: mama, rănită într-un accident, i-a murit în braţe. Tatăl ei a fost cel care se afla la volanul maşinii familiei, care s-a izbit frontal cu un microbuz. Violeta Marin a făcut atunci sacrificiul suprem pentru fiicele sale. “Mama era pe scaunul din faţă, din dreapta, şi a sărit peste noi, pentru a ne proteja. Impactul a prins-o în aer! Mama a murit în braţele mele!”, a rememorat Andreea, într-o scrisoare deschisă, tragedia care a marcat-o pentru toată viaţa. Dragostea imensă pentru cea care i-a dat viaţă, practic, de două ori, a făcut-o pe Andreea să-şi boteze fetiţa Violeta.

 www.libertatea.ro 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1905 (s) | 24 queries | Mysql time :0.054991 (s)