News Flash:

BRUXELLIST. Maria Grapini, după două zile de vot, pe primul loc în faţa lui Mihai Răzvan Ungureanu. „Nici nu am timp să mă bucur, că alerg dintr-o parte în alta. Am emoţii mari”

14 Mai 2014
667 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7581 RON (+0.0021)
USD: 4.2739 RON (+0.0318)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
pozaaa
La două zile după ce Gândul a dat startul BRUXELLIST, primul reality show politic din România, Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC) conduce în topul opţiunilor TE VREAU, fiind urmată, la distanţă de aproape cinci mii de voturi de Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică). În clasament urmează, Cristian Preda(PMP), Marian Jean Marinescu(PDL) şi Andrei Muraru(PNL). „Nici nu am timp să mă bucur că alerg dintr-o parte în alta. Am emoţii mari, sincer”, a comentat Grapini, pentru Gândul, clasamentul BRUXELLIST, fiind de părere că oamenii i-au apreciat povestea de viaţă şi i-au dat votul. După două zile în care cititorii Gândul au putut voteze pe platforma www.bruxellist.ro Maria Grapini este pe primul loc în topul opţiunilor TE VREAU cu  20.108  voturi, potrivit datelor centralizate la ora 19:30.

Ea este urmată  de Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică), cu 15.535 de voturi, Cristian Preda (PMP), cu 2.237 de voturi , Marian Jean Marinescu(PDL), cu 1.692 de voturi şi Andrei Muraru(PNL), cu 1.202 voturi.

Pentru că este pentru prima dată când cititorii îşi pot exprima dezacordul faţă de politicieni, iată care este topul NU TE VREAU. Pe primul loc, cu cele mai multe opţiuni defavorabile, este Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică) cu12.035 de voturi. El este urmat de Maria Grapini, cu 9.566 de voturi, Cristian Preda(PMP) cu 3.521 de voturi, Andrei Muraru(PNL), cu 2.940 de voturi, şi Marian Jean Marinescu(PDL), cu 2.601 voturi. Datele au fost centralizate la ora 19.30.

„Nici nu am timp să mă bucur, că alerg dintr-o parte în alta. Am emoţii mari, sincer. Fiind şi singura femeie între cei cinci, nu prea mă aşteptam, dar vedem până la capăt. Cred că i-am convins prin povestea mea de viaţă, mă gândesc sincer, am şi mers în toate judeţele şi oamenii mă ştiu, cunosc cariera mea profesională dinainte de politică. Eu cred că, până la urmă, oamenii au nevoie de oameni foarte transparenţi, iar eu nu am avut nicio reţinere să spun că am pornit de foarte de jos, am muncit şi eu, şi soţul, că am făcut o carieră strict profesională şi dup-aia politică, deci n-am intrat în politică să mă îmbogăţesc, cred că şi asta contează”, a comentat Maria Grapini, clasamentul BRUXELLIST.

Maria Grapini susţine că nu s-a aşteptat, de la început, să conducă în topul preferinţelor.  „Am avut emoţii, am fost într-o formulă dificilă pentru că eram singura din alianţa de la guvernare care e mereu pusă sub lupă, ceilalţi s-au coalizat împotriva mea. am simţit presiune, trebuie să recunosc”, a spus ea.

Lupta nu s-a încheiat însă. Cei cinci eurocandidaţi se vor lupta să vă convingă că merită să reprezinte România în Parlamentul European. Dumneavostră, cititorii, veţi decide cine este cel mai bun BRUXELLIST, votând pe platforma www.bruxellist.ro. Încrederea dumneavoastră poate fi dată apăsând butonul TE VREAU care apare în dreptul fiecărui candidat, iar dezacordul poate fi exprimat apăsând butonul NU TE VREAU. La finalul celor două săptămâni, eurocandidatul care va strânge cele mai multe voturi va fi declarat câştigătorul BRUXELLIST, iar noi îi vom urmări şi îi vom susţine proiectul cu care dumneavoastră îl trimiteţi să vă reprezinte în Parlamentul European.

În ziua primei dezbateri, cei cinci eurocandidaţi şi-au prezentat proiectele pentru care vă cer susţinerea şi au răspuns întrebărilor juriului din care fac parte Cristian Tudor Popescu, editorialistGândul, Carmen Uscatu, coordonator Asociaţia Dăruieşte Viaţa, şi Cristian Hostiuc, director Ziarul Financiar

Proiectele pe care eurocandidaţii le supun votului românilor

Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC): „Mă duc în Parlamentul European pentru a continua politicile pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor”.

Marian Jean Marinescu(PDL): „O să am grijă ca nicio bucăţică de text care trece prin Parlamentul European să nu dăuneze României. În plus, în toamnă sper să continui cerul unic european. Am o idee pe care am început să o implementez, un cod de drepturi al turiştilor, iar o altă idee, preţul la medicamente”.

Andrei Muraru(PNL): „Am un proiect de suflet. Aşa cum există un muzeu al holocaustului în SUA, la Washington, aş vrea să existe în inima Europei un muzeu al dictaturii comuniste”.

Cristian Preda(PMP): „Un proiect este susţinerea unei economii dinamice care să creeze oportunitate de joburi pentru tineri. Al doilea proiect este susţinerea pentru ridicarea MCV până la sfârşitul lui 2015. În al treilea rând, euro până în 2018, şi susţinerea unei consolidări a zonei euro. În al patrulea rând, proiectul Unionist: Moldova trebuie să intre în Uniunea Europeană”(Cristian Preda nu a propus un singur proiect pentru susţinere dvs. -n.r.)

Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică): „Relaţia cu Republica Moldova şi accelerarea procesului de asociere, Schengen, MCV. Reconfigurarea bugetului multianual la jumătatea termenului, cu suplimentare de fonduri pentru România. Sprijinirea unui transfer de bune practici în ceea ce priveşte programele finanţate din fonduri UE. Stimularea politicilor de cercetare şi inovare. Proiectul esenţial este unul care se regăsesşte în ERASMUS +: creşterea mobilităţii forţei de muncă tinere în interiorul Uniunii Europene. Proiectul ţine de valorificarea diplomelor obţinute în România prin certificarea  lor suplimentară în materie de pregătire individuală la nivelul instituţiilor universitare europene” (acesta din urmă este proiectul pe care Mihai Răzvan Ungureanu îl supune votului dvs -n.r.)

De asemenea, cei cinci eurocandidaţi vor merge să convingă românii să-i susţină pe BRUXELLIST, locul de desfăşurare al campaniei fiind decis în urma unei trageri la sorţi. Locurile au fost stabilite în corelaţie cu teme de actualitate în Uniunea Europeană: Boldeşti-Scăeni(Prahova) - integrare socială/problema romilor, Lunguleţu(Dâmboviţa) - agricultură, Călugăreni(Harghita) - dezvoltare rurală, Pungeşti(Vaslui) - mediu, Centrul Vechi - tineret/implicare socială.

Extragerea a avut loc în timpul primei dezbateri. Astfel, Maria Grapini îşi va face campanie în comunitatea de romi de la Boldeşti-Scăeni(Prahova), Marian Jean Marinescu va merge la Lunguleţu(Dâmboviţa),  Andrei Muraru, la Călugăreni(Harghita), Cristian Preda, la Pungeşti(Vaslui), iar Mihai Răzvan Ungureanu în Centrul Vechi al Capitalei.

 

 

BRUXELLIST este o campanie marca Gândul şi primul reality show politic din spaţiul public românesc.


g ndul maria grapini andrei muraru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 24 queries | Mysql time :0.035647 (s)