News Flash:

BUCĂTĂRIE – Ciupercile – surse de proteine I Iată trei reţete

16 Mai 2016
330 Vizualizari | 0 Comentarii
tocanita

Ciupercile sunt excelente atât pentru vegetarieni, cât şi pentru cei care ţin post. Se gătesc rapid şi sunt foarte gustoase. Iată trei reţete.

Tocăniţă

Ingrediente:  500 g ciuperci, 400 g roşii cubuleţe la cutie,  4-5 căţei de usturoi, o ceapă mare,  2 linguri ulei  sare piper  pătrunjel

Preparare: se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt şi se pun la călit în uleiul încins. Se adaugă ciupercile curăţate şi feliate şi se călesc şi ele până se înmoaie. Se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. Se condimentează cu sare şi piper şi cu pătrunjel tocat.

Ciulama

19_ciulama

Ingrediente:  500 g ciuperci Champignon, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 linguri cu făină, 50 ml ulei, pătrunjel, sare , piper

Preparare: se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine aurie se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe. Se lasă pe foc, acoperite cu un capac, să fiarbă cam 15 minute. Se adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt. Se mai lasă pe foc să dea câteva clocote şi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper. La servire se adaugă pătrunjelul tocat.

Sote

19_sote-ciuperci

Ingrediente:  500 g ciuperci (preferabil Champignon),  3 linguri ulei, 3 căţei de usturoi,  o legătură pătrunjel,  sare, piper proaspăt măcinat,  oregano

Preparare: se spală ciupercile sub jet rapid de apă rece şi se curăţă de pământ, cu o periuţă moale. Se taie ciupercile în bucăţi mărişoare (cele mici se pun întregi). Se curăţă şi se toacă mărunt usturoiul. Se toacă pătrunjelul. Se încing două linguri de ulei în tigaie, se pun ciupercile şi se ţin pe foc 10- 15 minute, scuturând tigaia la intervale scurte sau întorcând ciupercile cu o paletă din teflon, ca să nu se rupă. Când s-a evaporat sucul lăsat de ciuperci se adaugă restul de ulei şi se lasă să se rumenească. Se adaugă usturoiul, sare, piper, oregano, pătrunjel şi se amestecă uşor, după care se stinge focul. Se serveşte, preferabil, cu mămăliguţă.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2018 (s) | 25 queries | Mysql time :0.049963 (s)