News Flash:

Cadre medicale înjurate după ce au încercat să acorde ajutor unui pacient

6 Iunie 2012
882 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulanta11
Acordă primul ajutor atunci când sunt chemați la diferite accidente de circulație. Sunt pregătiți să salveze vieți omenești, dar cu toate acestea nu sunt lipsiți de agresiuni fie verbale sau fizice.

Luni, 4 iunie, un echipaj de pe ambulanța Pașcani a fost solicitat în satul Buda, comuna Lespezi pentru un accident. Un bărbat de 50 de ani băut bine a căzut din căruță și s-a lovit la cap. Echipajul sosit la fața locului pentru acordarea primului ajutor a fost înjurat chiar de către victimă care era în stare de ebrietate.

“Am fost solicitați la o persoană politraumatizată căzută din căruță. Prezenta traumatism cranio-cerebral, cu halenă alcoolică, agresiv, agitat. I s-au acordat primele îngrijiri medicale după care a fost transportat la Spitalul Municipal, apoi a fost dus la Spitalul Sf. Siridon pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate”, ne-a declarat dr. Cristina Rusu, Ambulanța Pașcani.
Senatul a adoptat, tacit, un proiect care prevede că vătămarea corporală gravă săvârşită împotriva unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice fel de personal din sistemul sanitar va fi pedepsită cu închisoarea de la trei la 12 ani.Proiectul mai propune ca lovirea sau orice acte de violență săvârşite împotriva angajaţilor din sistemul sanitar să fie pedepsite cu închisoarea de la şase luni la trei ani. Ameninţarea medicilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la doi ani sau cu amendă. Legea urmează să fie dezbătută şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 28 queries | Mysql time :0.036394 (s)