News Flash:

Calendar religios. Ce sfinți sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși

5 Februarie 2016
287 Vizualizari | 0 Comentarii
copil
Sfintele Mucenițe Agata și Teodula sunt pomenite în calendarul creștin ortodox la 5 februarie. 

Sfânta Agata s-a născut în insula Sicilia la Palermo și a trăit pe la mijlocul secolului al III-lea, martoră a persecuțiilor ordonate de Deciu (249-251). Sfânta provenea dintr-o familie bogată și nobilă, era creștină și dorea să-și închine viața lui Hristos, conform Agerpres.

A fost omorâtă în chinuri, din ordinul guvernatorului Quintian în cetatea Catania după ce a refuzat să fie coruptă spre păcat în casa unei femei bogate, Afrodisia. Aceasta avea cinci fete care trăiau în lux, petreceri și desfrâu. Guvernatorul credea că o vor obișnui și pe Agata cu o astfel de viață. Însă Agata ținea mult la credința ei și dorea mai degrabă să moară decât să se lepede de Hristos. De aceea, încercările Afrodisiei au fost zadarnice.

Convingându-se de acest lucru, Quintian a poruncit să fie supusă la chinuri. Sfânta muceniță și-a dat sufletul în temniță, după multele chinuri pe care le-a îndurat.

Sfânta Teodula a trăit în timpul împăratului Dioclețian (284-305) și a căzut victimă persecuțiilor ordonate de acesta împotriva creștinilor. Sfânta a primit moarte martirică în anul 304, într-o cetate din Asia Mică.

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 35 queries | Mysql time :0.037420 (s)