News Flash:

CANNABISUL și etnobotanicele, pe primele locuri la capturile poliției

1 Martie 2015
416 Vizualizari | 0 Comentarii
cannabis
În ultimele două săptămâni, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au făcut 160 de percheziţii, în urma cărora au fost ridicate droguri de risc şi de mare risc, substanţe cu efecte psihoactive, aproape 165.000 de lei şi peste 9.000 de euro, precum şi alte bunuri, a anunțat Poliția Română.

Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliția Română și poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate au organizat 59, în ultimele două săptămâni, mai multe acţiuni pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 256 de persoane bănuite, poliţiştii au organizat 160 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule folosite în activitatea infracţională. 68 de persoane au fost reţinute sau arestate pe baza probelor administrate, a mai anunțat Poliția Română.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost confiscate 3 unităţi HDD, 13 laptop-uri, 67 de telefoane mobile, o armă de foc, 2 bile de heroină, 107 g. de cocaină, 5.825 g. de cannabis și 67 de plante de cannabis, 1,8 kg. de substanțe etnobotanice, 79 plicuri (diverse tipuri de substanţe stupefiante), 8 comprimate, 2 cântare, 4 dispozitive artizanale, 27.825 de pachete de ţigări, 163.825 de lei și 9.020 de euro.

De asemenea, ca măsuri complementare, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra unui autoturism şi a unui apartament.

La acţiunile desfăşurate au participat 433 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale și teritoriale ale Poliției Române.   

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Jandarmeriei Române şi cu inspectoratele de poliţie judeţene.   

În cadrul unor cauze, s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.G.A., DIPI şi S.R.I..

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Traficanții de persoane, vizitați de mascați

■ La data de 26 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au avut cinci percheziţii domiciliare (una în judeţul Argeş şi 4 în judeţul Dâmboviţa), la locuinţele unor persoane, bănuite de trafic de persoane.

 Din cercetări a reieşit că în perioada noiembrie 2014 – februarie 2015, membrii grupării ar fi recrutat tinere de pe raza municipiilor Piteşti şi Târgovişte, le-ar fi adăpostit şi constrâns, prin violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu clienţi racolaţi prin intermediul anunţurilor din presa locală.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română şi al DIPI.

Traficanții de droguri

■  Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea  procurorilor  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat, la data de 25 februarie a.c., 17 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, membrii grupării ar fi comercializat droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, pe raza judeţelor Bacău şi Neamţ.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, S.R.I., şi D.I.P.I.. Sursa: evz.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1619 (s) | 24 queries | Mysql time :0.025337 (s)