News Flash:

CE A FĂCUT directorul FBI în Romania

3 Martie 2015
548 Vizualizari | 0 Comentarii
fbi
Directorul FBI, James B. Comey, a ajuns, astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne(MAI) și la cel al Poliției Române.

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut, astăzi, o întâlnire cu Directorul FBI, James B. Comey, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, „în cadrul întâlnirii, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că la nivelul Guvernului României există o preocupare constantă pentru gestionarea provocărilor asimetrice actuale la nivel național, sens în care a fost înființat Grupul Interministerial Strategic, aflat în coordonarea sa directă.

Din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne, palierul cooperării operative este unul foarte dezvoltat, în special în domeniul combaterii criminalității organizate, care privește destructurarea rețelelor infracționale care comit delicte în sfera criminalității informatice”.

Ministrul Gabriel Oprea a menționat colaborarea foarte bună dintre ofițerii români și agenții FBI prin intermediul task-force-ului operațional din cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Poliției Române și a mulțumit oficialului american pentru sprijinul acordat de către FBI pregătirii și perfecționării polițiștilor români în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia și Budapesta.

La întâlnirea oficială de la Ministerul Afacerilor Interne au mai participat domnul Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA la București, secretarul de stat Ilie Botoș, chestor principal Gheorghe Nicolae, șeful Departamentului de Informații și Protecție Internă, chestor general Petre Tobă, inspectorul general al Poliției Române, chestor general Ioan Buda, inspectorul general al Poliției de Frontieră, și general maior Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române.

După întâlnirea de la MAI, Directorul FBI, James B. Comey, a vizitat sediul task-force-ului FBI-DCCO care funcționează din anul 2006 în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În cadrul acestei unități operaționale are loc schimbul de informații dintre ofițerii de poliție români și agenții FBI în cazurile comune care privesc investigarea unor activități de criminalitate informatică, identificarea victimelor și obținerea de la acestea în timp real a plângerilor, precum și schimbul de documente probatorii în astfel de cazuri. Sursa: evz.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031161 (s)