News Flash:

Ce tradiții trebuie să respecți în luna Martie

2 Martie 2017
153 Vizualizari | 0 Comentarii
luna martie

Obiceiurile lui Mărțișor sunt multe. Natura renaște, capătă culoare și lumină, în martie. Nu înainte însă ca Baba Dochia să-și facă mendrele. În afara binecunoscutelor mărțișoare, românii țin și alte tradiții importante în această perioadă din an.

Odată cu prima zi a lunii martie, toată lumea își îndreaptă atenția către simbolurile primăverii. Obiceiurile lui Mărțișor sunt frumoase. Nu degeaba i se mai spune acestei luni în popor și Germănar sau Încolțitorul. Ceea ce nu foarte mulți mai știu este faptul că anotimpul revenirii la viață a naturii începe cu adevărat la o bună bucată de timp după ce șnurulețele alb-roșii și primii ghiocei firavi își fac datoria de vestitori.

Ce tradiții trebuie să respecți în luna Martie

9 zile de martie prevestesc un an întreg 

Data de 1 martie deschide săptămâna predicțiilor populare. Zilele Dochiei sau Babele sunt parte a unuia dintre cele mai cunoscute mituri folclorice românești. Se spune că Baba Dochia ar fi fost tare capricioasă și greu de mulțumit. La fel ca și vremea la început de an. Așa se face că în perioada dintre 1 și 9 martie vremea e mereu schimbătoare, de la zile cu soare arzător până la ninsori și ploi iscate dintr-o dată.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro. 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 35 queries | Mysql time :0.045301 (s)