News Flash:

CHEC APERITIV CU ȘUNCĂ, MĂSLINE ȘI BRANZĂ

21 Octombrie 2016
247 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
chec

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gatire: 60 min min
  •  Gata in: 75 min

INGREDIENTE

  •  150 ml vin alb
  •  100 ml ulei de măsline
  •  4 ouă
  •  1/2 linguriță sare
  •  250 g făină
  •  1 linguriță praf de copt
  •  150 g brânză de oaie rasă
  •  50 g cașcaval afumat
  •  1 ceapă mare
  •  200 g șuncă
  •  150 g bacon
  •  100 g măsline negre
  •  100 g măsline verzi
  •  pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

PREPARARE

Checurile sărate ne scot din încurcătură de fiecare dată când suntem în lipsă de timp sau nu avem prea multă inspirație pentru aperitive. Pot fi servite la mese festive, ca gustare între mese, mic-dejun sau chiar și pachet pentru muncă. Se fac rapid, ușor și sunt atât de gustoase și versatile încât nu ne putem sătura de ele prea curând. Cel de astăzi este cu iz mediteranean, datorită măslinelor, brânzei de oaie și uleiului de măsline din compoziție.

Într-un castron mare, combină vinul, uleiul, ouăle bătute și sarea. Separat, combină făina cu praful de copt și apoi adaugă peste compoziția lichidă.

Toacă ceapa mărunt și călește-o puțin. Adaugă peste bacon-ul și mai călește câteva minute. Scurge amestecul ca să nu strice aluatul mai târziu.

Feliază măslinele, toacă pătrunjelul (dacă vrei să pui) și taie șunca. Adaugă totul (inclusiv brânza și cașcavalul peste aluat). Toarnă într-o formă de chec și dă la cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.

sursa: retete.unica.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2122 (s) | 24 queries | Mysql time :0.059785 (s)