News Flash:

Școala Specială Pașcani în zi de sărbătoare

5 Decembrie 2013
763 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6975 RON (+0.0085)
USD: 4.1192 RON (+0.0066)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Scoala Speciala 2

Școala Gimnazială Specială Pașcani și-a sărbătorit astăzi ziua, iar alături de directoarea Gabriela Nedelcu și cadrele didactice a fost un număr mare de invitați.

Astfel, în sala de spectacole a școlii au fost prezenți: subprefectul Bogdan Abălașei, deputatul Neculai Rățoi, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victorel Lupu, inspectorul școlar județean Bogdan Neculau, directorul Direcției Generale de Asistența Copilului Iași, Niculina Karacsony, consilierii județeni Mihai Popescu și Dinu Apăvăloaiei cât și primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi.

Festivitatea a debutat cu arborarea steagului școlii de către subprefect, care a ținut să felicite personalul școlii pentru munca depusă.

” O școală specială facută de oameni speciali pentru copii speciali, este perfect adevărat.
Felicit pe doamna director Gabriela Nedelcu, pe dascălii care slujesc în acest lăcaș educațional cu devotament și dăruire, făcând astfel posibilă educarea a acestor minunati copii "speciali", chiar în momente grele, uitând de multe ori de propriile nevoi. Pentru toate acestea, va multumesc!”, a declarat Bogdan Abălașei.

Mai apoi a fost lansat imnul Școlii Speciale, pe care corul format din elevi de la Școala Specială și Liceul Teoretic ”Miron Costin” l-a cântat.

Un moment emoționant a fost acordarea unei distincții pentru întreaga activitate, învățătorului Gheorghe Ciubotariu, care de la anul va ieși la pensie. Acesta a declarat că este plăcut surprins de premiul primit și că nu se aștepta ca cineva să îi recunoască munca în asemenea mod.

”Tind să mulțumesc conducerii școlii pentru recunoștința ce mi-a acordat-o, în cei 26 de ani cât am fost învățător și 5 ani director al unității. Am căutat să îmi fac datoria așa cum am fost învățat de părinții mei”, a declarat Gheorghe Ciubotariu.

Următorul episod al evenimentului a fost premierea școlilor partenere, premiere ce a fost făcută de către inspectorul școlar județean Bogdan Neculau. Este vorba despre 7 unități școlare: Liceul Tehnologic Valea Seacă, Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”, Școala Gimnazială Lunca, Liceul Teoretic ”Miron Costin”, Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, Colegiul Tehnic ”Unirea”, Liceul Economic ”Nicolae Iorga.

”Vreau să vă spun că sunt profund emoționat de ceea ce am văzut la această instituție. Mărturisesc că mă aflu pentru prima oară la Școala Gimnazială Specială Pașcani. Am fost delegat aici, alături de inspectorul Vasile Sorohan, pentru a vă aduce mesajul de prețuire și mulțumire pentru tot ceea ce faceți din partea Inspectoralului Școlar Județean și a doamnei Camelia Gavrilă”, a declarat inspectorul școlar județean Bogdan Neculau.

A urmat acordarea distincției de către vicepreședintele CJ Iași, Victorel Lupu, ”Sprijin pentru dezvoltare instituțională”,acordată Fundației pentru Comunitate, reprezentată de Andras Imre.

”În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, vreau să transmit câteva gânduri bune din partea executivului. Felicitări cu ocazia Zilelor Școlii, felicitări pentru întreaga activitate. În asemenea momente când vorbim despre ziua acestei unități, ne gândim la cei care învață și muncesc zi de zi aici,” a declarat Victorel Lupu, vicepreședintele CJ Iași.

A fost premiată și Lucia Hen, pentru implementarea terapiei 3C în anul 2012/2013 copiilor ce suferă de autism din această școală. Premiu a primit și Eugen Moldovan, pentru instruirea Trupei ”Busuiocul” de la Școala Specială cu care a obținut multe premii, dar și Fundația Vatra Pașcanilor pentru proiectele ”Bucătarii speciali”,”Artiștii speciali”și ”Simt și zâmbesc ca voi”.

Distincția pentru implicarea părinților în viața școlii a fost acordată de către primarul Dumitru Pantazi, doamnei Vasilca Erbiceanu.

”Mulțumesc pentru invitația primită de a participa la un eveniment atât de important în viața acestei școli, mă simt onorat să fiu alături de dumneavoastră. Comunitatea locală trebuie să fie alături de învățămând, dar ținând cont de faptul că în această școală sunt copii speciali trebuie să fim mai atașați,” a declarat Dumitru Pantazi, primarul Pașcaniului.

Conducerea școlii nu a uitat nici de sprijinul primit din partea mass mediei locale, astfel au fost premiate de către deputatul Neculai Rățoi și ziarele și televiziunile locale: newspascani.com/Actualitatea Tv, ziarulorizont/TvBit și Bună Ziua Iași.

”Participăm astăzi la o zi importantă din activitatea acestei școli. Îmi amintesc cu tristețe că în anul 2005 se punea problema să desființăm această școală, am avut două zile bătălii foarte grele cu unii oameni de la județ care au venit și au insitat pe acest subiect. Școala era grav afectată de inundații,” a declarat deputatul Neculai Rățoi.

Nu au fost uitați nici sponsorii care în toți anii au ajutat financiar școala. 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024202 (s)