News Flash:

Colectarea selectiva a deseurilor, promovata in comunele din judetul Iasi

1 Aprilie 2013
954 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6975 RON (0.0000)
USD: 4.1192 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Colectare deseuri
La sfarsitul lunii februarie 2013, in cadrul proiectului ”Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, România si Ucraina”, a fost organizat un seminar itinerant pe tema colectarii selective a deseurilor solide. Grupul tinta vizat de sesiunile de informare au fost cetatenii din comunele învecinate orasului Targu Frumos. Seminarul este cel de-al patrulea, dintr-o serie de 10 seminarii ce se organizeaza în cadrul proiectului implementat de Primaria Orasului Târgu Frumos. Avand in vedere ca primul seminar a fost organizat cu sprijinul autoritatilor publice si locale, al doilea seminar a atins grupul tinta format din cadre didactice si elevi, al treilea a cuprins grupul tinta format din populatia orasului, iar acum, la cel de-al patrulea seminar, echipa de implementare a proiectului a gandit o alta forma de constientizare si alte modalitati de a aduce la cunostinta cetatenilor informatiile despre proiect. De la inceputul anului 2013, in cadrul proiectului au avut loc si doua intalniri de lucru ale echipei transfrontaliere de implementare, care s-au desfasurat in luna ianuarie la Targu Frumos si in luna februarie la Novoselitsa, Ucraina.

Sedintele de lucru au fost prezidate de domnul Vitalie Cimpoies, manager de proiect. În cadrul acestora au fost prezentate raportul cu privire la mersul implementarii proiectului „Îmbunatatirea transfrontaliera a deseurilor municipale solide din Republica Moldova, România si Ucraina”, precum si rapoartele fiecarui partener în parte.
Persoana de contact: Oana Bulancea, coordonator proiect: Primaria Târgu Frumos, str. Cuza Voda, nr.67, Târgu Frumos 705300, judetul Iasi, România, Tel/Fax: +40-232710330.

Proiectul este finantat, în proportie de 90%, de Programul Operational Comun Romania-Ucraina Moldova 2007-2013, fiind depus de Consiliul Raional Falesti - Republica Moldova, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi, Orasul Târgu Frumos, Orasul Falesti (Republica Moldova), Orasul Novoselitsa (Ucraina), REC Moldova si ONG Cutezatorul (Republica Moldova). Durata de implementare este de 24 de luni, iar valoarea totala este de 735.600 euro, din care 188.500 euro sunt alocati orasului Târgu Frumos.

Obiectivele specifice ale actiunii sunt: reducerea volumului de deseuri în regiunile vizate de proiect; imbunatatirea starii mediului în regiunile vizate de proiect; cresterea nivelului de constientizare a publicului si informarea acestuia asupra gestionarii selective a deseurilor în regiunile tinta ale proiectului; promovarea cooperarii transfrontaliere între autoritati si public.
Programul Operational Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat si este co-finantat de tarile participante în cadrul programului. (www.ro-ua-md.net)
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3108 (s) | 29 queries | Mysql time :0.158329 (s)