News Flash:

Colectează PET-uri ca să trăiască: „Merge treaba, cinstit... decat să fur, mai bine așa”

30 Iulie 2012
777 Vizualizari | 0 Comentarii
cetatean colecteaza peturi 400 300
Sărăcia este una din bolile sistemului românesc. În acest sistem multe persoane ajung în spatele gratiilor deoarece sunt săraci și fură pentru a se putea întreține, în timp ce alții fură pentru a se putea îmbogăți. Există însă și acei oameni din pătura săracă a societății care nu fură, ci fac munca de jos pe care alții nu vor să o facă.

llie Bașca face parte din această ultimă categorie. El se trezește în fiecare dimineață la ora 04.00 și cutreieră tot orașul pentru a aduna sticle de plastic și doze de aluminiu, pe care mai apoi le vinde la un centru de colectare. Acesta reușește să adune în fiecare zi în jur de 10-15 kilograme, pe care mai apoi le vinde cu 30-40 de lei. „Am fost în învățământ, am lucrat la Liceul Agricol și s-a desființat școala. Păi acuma facem ce putem, decât să furăm, să dăm în cap” ne-a declarat Ilie Bașca.

Multă lume se ferește însă de acest tip de muncă. Ilie Bașca face parte din acei oameni cărora nu le este rușine de situația pe care o au și de munca pe care o fac, deoarece este singura modalitate de a obține venituri. „Depinde care cum le place. Unora le place munca, la alții le place să fure. Păi mie nu îmi place. Alții nu vor să pună mâna să facă, spun că ei nu se murdăresc cu din astea. Ei, eu mă murdăresc, mă spăl, ce să fac.” a continuat bărbatul.

Din banii pe care îi câștigă acesta reușește să își întrețină familia. „Merge treaba, cinstit ... decât să fur, mai bine așa”. În Pașcani există multe astfel de persoane care colectează PET-uri și doze de aluminiu, pe care le vând centrelor de colectare.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2110 (s) | 35 queries | Mysql time :0.042162 (s)