News Flash:

Comisia Europeană a încetat infringementul împotriva Romaniei pentru neimplementarea Pachetului 3 Energie

17 Octombrie 2014
515 Vizualizari | 0 Comentarii
ca

Comisia Europeană a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii directivelor din Pachetul 3 Energie, atât în ceea ce privește sectorul gazelor naturale, cât și sectorul energiei electrice, informează Departamentul pentru Energie, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană demarase procedura de infringement în data de 29 septembrie 2011, acuzând neimplementarea celui de-al treilea pachet legislativ al UE privind liberalizarea pieței interne de energie.

Astfel, România era acuzată că nu a transpus complet și la timp în legislația națională directivele europene privind piața unică de energie electrică (directiva europeană 72/2009) și respectiv de gaze naturale (directiva europeană 73/2009).

"Comisia Europeană a transmis Curții de Justiție a Uniunii Europene acte din care rezultă că țară noastră și-a îndeplinit obligațiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrică, iar, în cursul zilei de ieri (joi n.r), Colegiul Comisarilor a luat o decizie similară și în ceea ce privește speța pe gaze naturale", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

www.dcnews.ro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1912 (s) | 24 queries | Mysql time :0.042006 (s)