News Flash:

Angajati MAI agrenati la sectiile de votare din Pascani

25 Mai 2014
556 Vizualizari | 0 Comentarii
MAI

1360 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi, la data de 25 mai a.c.,în judeţul Iaşi, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 711 secţii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Iaşi, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi    840 de poliţişti,   229 de poliţişti de frontieră, 207 de   jandarmi şi 84 de pompieri.

 965  de angajaţi M.A.I. vor asigura protecţia celor 711   secţii de votare, amplasate în 480 locuri.

 Alţi 210  poliţişti şi 30 de jandarmi, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

 De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 64 de poliţişti, constituiţi în 29 de  echipe operative

 Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 91 de angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

 Astfel, în total, peste 1300 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

 Precizăm faptul că, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Iaşi se află încarcerate 22 de persoane, dintre care 17 cu drept de vot. Toate cele 17 persoane şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota.

 De asemenea, la nivelul judeţului sunt 10 arestaţi la domiciliu. Dintre aceştia, o persoană   a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.

 Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Votează legal”, la I.P.J. Iaşi   au fost primite 700 de afişe, ce au fost postate în spaţiile cu vizibilitate mare.

 Acestea vor putea fi consultate şi în ziua alegerilor, la toate secţiile de votare din judeţul Iaşi.

 Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români, cu drept de vot, asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.    

 Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot ) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor ) prevede că (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi . (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1700 (s) | 35 queries | Mysql time :0.028323 (s)