News Flash:

Discutii aprige pentru asfaltarea unor strazi

4 Noiembrie 2013
642 Vizualizari | 0 Comentarii
reabilitare strazi pascani 1
Consilierii pascaneni au discutat in contradictoriu, pret de mai multe zeci de minute, trei proiecte care vizau asfaltarea unor strazi din Pascani. Cei de la PNL, PDL si PPDD s-au aratat nemultumiti de costurile mari pe care proiectantul le-a introdus in proiect. “La 1,8 km de asfalt sa cheltui peste 14 miliarde de lei, mi se pare exagerat de mult. Eu stiu ca pe langa lucrari se mai ia cate ceva, dar cred ca un 10 miliarde era de ajuns. De ce nu a venit proiectantul sa discutam direct cu el despre costuri? Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva asfaltarii, dar nici sa aruncam cu banii pe un kilometru de asfalt”, a precizat consilierul local PDL, Ioan Ionita. “Nu cred ca stratul de asfalt este suficient de gros. Spre exemplu pe strada care vine dinspre Stolniceni – Prajescu merg TIR-uri intregi cu incarcatura. O sa asfaltam, iar mai apoi o sa constatam ca am cheltuit degeaba bani. Ar trebui sa se discute cu proiectantul sau cu cei care raspund de proiect sa fie stratul de zece centimetri grosime”, a spus consilierul local PNL, Marius Pintilie
“Proiectul nu este facut de mine, sa nu credeti ca am venit la Primarie ca sa ma imbogatesc. Din contra, mai mult am cheltuit din banii proprii. De acum doua luni am rugat sa vina proiectantul tocmai pentru a clarifica problema din proiect. Trebuia sa vina la aceasta sedinta si iata ca nu a venit. Daca doriti sa nu votati, asta este, eu nu va pot obliga, decizia va apartine”, le-a precizat primarul Dumitru Pantazi celor prezenti la sedinta ordinara. „Problemele care sunt ridicate de consilieri nu sunt de proiectare. Putea fiecare sa vina, sa participe la sedinta Comisiei Tehnice. Mass media a avut acces, deci nu inteleg de ce se ridica probleme de transparenta. Problemele ridicate nu sunt reale. Ce spune proiectantul in proiect este foarte clar. Sunt unele costuri mai ridicate, deoarece sunt portiuni de drum care trebuie intarituri, se frezeaza tot si se intareste”, a precizat viceprimarul Vasile Axinte. Dupa o serie de discutii, proiectele au trecut de aprobarea alesilor locali, dar fara acordul celor de la PDL, care s-au abtinut. Cei de la PPDD au votat impotriva iar cativa de la PNL s-au abtinut. 
Cele trei strazi care au fost teme de dezbateri aprige in Consiliu sunt: strada Dragos Voda, strada Stefan cel Mare si strada Vatra. 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 35 queries | Mysql time :0.030983 (s)