News Flash:

Senatorul Constantinescu: „A inceput campania electorala”

29 Octombrie 2012
578 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Constantinescu
Senatorul PSD Florin Constantinescu a avut în aceasta saptamâna o declaratie politica intitulata „A început deja campania electorala”.
În cadrul acesteia, senatorul pascanean ataca ultimele afirmatii ale PDL privind Guvernarea USL, afirmând ca cei care vorbesc acum si-au adus aminte ca sunt în opozitie si, de acolo, încearca sa fie vizibili.
Vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, afirmase ca în guvernarea USL “pretul alimentelor a crescut cu cea mai mare valoare din ultimii zece ani, ca iarna va aduce facturi mai mari cu 35% si un noul val de scumpiri îi va lovi pe români în 2013”.
Senatorul Constantinescu spune ca “România înca se afla pe marginea prapastiei, ca nu s-a reusit în acest rastimp scurt sa realizam mare lucru pe un fond de asteptare mare si pe o situatie socio-economica precara”. În acelasi timp, aducem aminte ca PDL a guvernat aceasta tara si ca “Barbu vorbeste despre proasta guvernare, uitând sa spuna cu cât au scazut salariile în acea guvernare, câti oameni au fost dati afara, câte firme s-au închis, câte majorari au avut loc atât pentru produsele alimentare, cât si pentru utilitati sau carburant.”
Florin Constantinescu a trecut în revista ineficienta guvernarii PDL aratând faptul ca, acum, temele atacate cu mult festivism de fosta guvernare portocalie au fost niste mari necunoscute pentru ministrii pedelisti. “Ipoteza scaderii CAS sau a maririi salariilor au ramas suspendate între speranta românilor si neprofesionalismul guvernantilor. Ba ca e alba, ba ca e neagra, oamenii au fost dezorientati. Si de aceea, poate, si-au exprimat nemultumirea în strada. Temele au fost importante la un moment dat, apoi au devenit simple vorbe, neacoperite de fapte”, afirma senatorul pascanean.
Cresterea procentului de atragere de fonduri europene, o posibila redimensionare a fiscalitatii ("când se va putea") pe zona IMM-urilor – au fost alte doua teme, la fel de importante. Nici în acest domeniu nu s-a facut nimic. Practic, doar declaratiile au ramas. Mai rau este ca aceste declaratii au continuat cu altele, ca într-un lant al slabiciunilor. Ambiguitatea plutea în aer!
Aprofundarea crizei economice si sociale nu era un avertisment pentru puterea portocalie. Reducerea exporturilor, înasprirea masurilor de austeritate, situatia din sud-estul Europei, micsorarea numarului de investitori, conditiile drastice de creditare erau doar câteva exemple care ar fi putut da de gândit puterii portocalii. Oamenii nu traiau mai bine, ci, dimpotriva. Firmele nu prosperau, ci falimentau. Decalajele dintre bogati si saraci se mareau, în detrimentul progresului economic.
Senatorul Florin Constantinescu afirma ca aceasta situatie trebuie reliefata de reprezentantii PDL pentru ca „aceasta a fost realitatea guvernarii trecute”. “Asa a decurs viata într-o Românie uitata de dumneavostra pe care acum, brusc, la început de campanie electorala, ati readus-o în discutie,” mai spune liderul PSD Pascani.

imm
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 24 queries | Mysql time :0.032850 (s)