News Flash:

Comuna Vladeni are conturile blocate

8 Octombrie 2012
718 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7509 RON (-0.0049)
USD: 4.1988 RON (+0.0230)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
bani lei
Senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat, zilele trecute, o serie de interpelari ce vizeaza rezolvarea unor probleme locale. Astfel, printr-o intrebare adresata premierului, senatorul Florin Constantinescu solicita deblocarea conturilor comunei Vladeni. Acesta il informeaza pe Victor Ponta ca „nici pana la aceasta data nu am gasit o solutie de deblocare a Comunei Vladeni jud. Iasi de la executarea silita facuta de A.P.D.R.P". Agentia de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a reziliat contractul de finantare nerambursabila incheiat cu Consiliul Local al Comunei Vladeni. Rezilierea contractului de finantare s-a produs ca urmare a inspectiei efectuate de catre specialistii A.P.D.R.P., care au constatat ca in urma lucrarilor de modernizare a drumurilor, acestea prezinta mari deficiente de exploatare si astfel s-a procedat la solicitarea de a returna intreaga suma alocata pentru "Reabilitarea drumurilor comunale DC 3 – DC 7- Valcele – Borsa – Vladeni –Iacobeni- Brosteni din Comuna Vladeni jud, Iasi". Proiectul a fost verificat si avizat favorabil pentru realizare de catre specialistii din cadrul SAPARD. La acel moment nu s-a constatat ca acest proiect prezinta o serie de deficiente care aveau sa duca la neregulile constatate ulterior. Consiliul Local Vladeni a fost acuzat de nerespectarea obligatiilor contractuale pentru derularea acestui proiect, pentru ca apoi, astfel de proiecte sa nu mai fie admise. In urma verificarilor efectuate de comisia de control, procesele verbale de constatare cuprind unii termeni depreciativi printre care si impracticabilitatea drumurilor pe unele portiuni. Prin urmare, A.P.D.R.P. a luat hotararea ca intreaga lucrare sa fie catalogata ca necorespunzatoare, iar Consiliul Local Vladeni sa restituie intreaga suma primita drept finantare.

Un milion de euro reprezinta pentru Comuna Vladeni o suma uriasa care impovareaza si practic ingroapa comunitatea pentru multi ani de aici incolo, iar daca tinem cont si de majorarile de intarziere aplicate acestui debit putem vorbi de imposibilitatea achitarii acestuia.
„Aducem in atentia dumneavoastra, domnule prim-ministru, toate aceste aspecte, care au dus la sanctionarea aspra a comunitatii, fapt ce a condus la paralizarea actiunilor economice, sociale si educative din comuna. In acest moment, conturile comunei Vladeni sunt blocate si nu se pot efectua niciun fel de plati (cu exceptia ajutoarelor sociale si a celor pentru incalzirea locuintei), in special catre furnizorii de utilitati, lucru ce conduce la servicii precare din partea administratiilor locale catre cetateni si operatorii economici care platesc taxe si impozite locale, de asemenea sistemul educativ este afectat prin nealocarea fondurilor ce au fost repartizate din bugetul local. Consider ca singura solutie de deblocare este un ajutor din partea Guvernului Romaniei”, mai afirma senatorul pascanean in intrebarea adresata premierului.

Bani pentru finalizarea Gradinitei Harlau

In a doua interpelare adresata saptamâna trecuta, senatorul pascanean Florin Constantinescu solicita fonduri pentru lucrari la Gradinita cu Program normal Harlau. “Valoarea totala a proiectului este de 2.700.000 lei. Pana in prezent s-au realizat lucrarile de infrastructura a cladirii. Valoarea lucrarilor executate si decontate pana in prezent este de 553.000 lei. Valoarea lucrarilor executate si nedecontate este de 10.000 lei. De la momentul inceperii investitiei si pana in prezent, Gradinita cu program normal Harlau isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inadecvat pentru aceasta activitate si care trebuie retrocedata fostilor proprietari,” afirma Florin Constantinescu in cadrul interpelarii.

harlau florin constantinescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020032 (s)