News Flash:

Condiții draconice pregătite de Primărie pentru pășunatul public

8 Aprilie 2013
686 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
pasunat
Executivul local se pregătește să facă ordine și în ceea ce privește pășunatul pe terenurile publice ale municipalității. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din această săptămână se regăsește un proiect de hotărâre cu privire la regulile ce trebuie respectate de proprietarii de animale, interesați să folosească pășunile publice.
Potrivit proiectului dacă proprietarii de animale au datorii restante nu vor putea scoate animalele la păscut , până nu achită taxa de pășunat. De asemenea acestea vor putea fi scoase la păscut doar în perioada 1 mai – 31 octombrie 2013. Cine scoate pe pășune alt animal, decât cel declarat la Primărie și pentru care achită taxa, va fi amendat. Proprietarul riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1000 lei. Primarul municipiului Pașcani, Poliția Locală, Direcția Economică, Compartimentul Patrimoniu și Contracte și Serviciul Finanțe Publice Locale sunt cei care pot da sancțiuni și pun în aplicare prevederile hotărârii consilierilor.

Taxa de pășunat stabilită la nivel local este de 15 lei pentru ovine și 25 de lei pentru bovine și cabaline. La nivelul municipiului Pașcani sunt în jur de 300 hectare de pășune: în Lunca – 13,9 hectare, Sodomeni – 93,58 ha, Boșteni – 63 ha, Fântânele – 2,5 ha, Gâștești – 62,26 și Blăgești – 43 hectare.Iată mai jos pentru ce pot fi aplicate contravenții:1. Constituie contraventie dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni urmatoarele:

a) păşunatul neautorizat sau introducerea animalelor pe pajişti în afara perioadei stabilite pentru păşunat;

b) împiedicarea sau întârzierea lucrărilor prevăzute în amenajamente pastorale şi planuri de exploatare;

c) introducerea pe pajişti a unor specii de animale, altele decât cele stabilite prin contractul de pasunat;

d) neîndeplinirea de către utilizatorii de pajişti a obligaţiilor prevăzute în contract;

e) circulaţia pe pajişti cu orice mijloace de transport, inclusiv cu atelajele, care cauzează deteriorarea acestora;

f) introducerea animalelor pe pajişti fără a deţine contract;2. Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:

a) cu amendă de la 250 lei la 500 lei, faptele prevăzute la lit. e) ;

b) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, faptele prevăzute la lit. b)-d);

c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, faptele prevăzute la lit. a) şi f).3. Constatarea contravenţiilor savarsite de chiriasi (crescatori de animale/reprezentantii acestora) şi aplicarea sancţiunilor se fac de către Primarul municipiului Pascani si imputernicitii acestuia, precum si de Serviciul Politie Locală.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 35 queries | Mysql time :0.042646 (s)