News Flash:

Consiliul Judeţean minte. Prest Serv Apă are licenţa de operare. Nu are contract cu Apele Romane

25 Noiembrie 2014
721 Vizualizari | 0 Comentarii
cj

Din greşeală sau cu intenţie reprezentanţii Consiliului Judeţean au minţit atunci când au susţinut că societatea Prest Serv Apa SĂ nu ar mai avea licenţa de operare pentru serviciile de apă în Paşcani. Informaţia a fost transmisă presei locale iar TV BIT a publicat aseară o ştire pe acesta tema, motiv pentru care ne cerem scuze. În realitate societatea deţine un astfel de document, cu valabilitate până în anul 2017. În schimb operatorul păşcănean nu mai poate furniza apă, deoarece contractul cu Apele Române nu mai este valabil iar dreptul de exploatare a fost preluat de noul operator.

Informaţiile, total diferite furnizate, de instituţiile publice pe tema serviciilor de apă şi canal din Paşcani îi îngrijorează şi mai mult pe cetăţeni.
În cursul zilei de ieri legislativul judeţean a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, ca Prest Serv Apa nu mai are licenţa de operare pentru serviciile de apă şi nici nu ar avea capacitate de a atrage şi de a gestiona fonduri europene.

“…Pe de altă parte, SC PrestServ SA este fostul operator din Paşcani, care în prezent nu mai are licenţă de operare pe serviciile de apă, ci doar pentru epurare şi aceasta doar pentru Municipiul Paşcani. Acest operator se află într-o situaţie financiară critică, întrucât, prin încheierea ilegală de contracte individuale în condominii, s-a pus în situaţia de a nu putea să mai recupereze serviciile facturate, devenind astfel nesustenabil financiar în condiţiile în care şi obiectul de activitate s-a redus doar la epurare ape uzate. Acest operator nu are nici capacitate de implementare a investiţiilor cu fonduri ale Comisiei Europene şi nici credibilitate întrucât experienţele anterioare au arătat că managementul de proiect a fost defectuos…”

Precizările judeţului sunt contrazise de conducerea societăţii din Paşcani. Directorul Ion Prisecaru susţine că licenţă este valabilă până în anul 2017 şi nimeni nu o poate anula.
Reprezentanţii ANRSC confirma poziţia conducerii operatorului păşcănean. Licenţa este valabilă chiar dacă şi APA Vital a cerut avizul de operare in municipiul Paşcani .
Interesant este ca purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi îşi menţine punctul de vedere, de acesta dată, puţin nuanţat. Marius Parciu susţine că societatea nu mai furnizeaza servicii de apă la Paşcani şi prin urmare nu mai are licenţa de operare.
 
Menţionăm că Prest Serv Apa Paşcani nu mai are contract încheiat cu Apele Romane, document esenţial pentru reluarea furnizarii serviciilor. El a fost reziliat în luna august, odată cu delegarea serviciilor la Apa Vital, conform precizărilor şefului serviciului de specialitate din Paşcani, Petru Dascălu. Pentru reluarea furnizării, societatea trebuie să plătească restantele de cca. 1.5 miliarde de lei vechi. Sursa: newspascani.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 35 queries | Mysql time :0.028190 (s)