News Flash:

Culiţă Tăraţă îl acuză pe Liviu Dragnea că i-a cerut să direcţioneze 7,4 milioane de lei către o firmă agreată

11 Iunie 2014
621 Vizualizari | 0 Comentarii
silviu matei
Preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, îl acuză pe vicepremierul Liviu Dragnea că i-ar fi cerut să redirecţioneze suma de 7,4 milioane de lei, echivalentul a circa 1,6 milioane de euro, către o firmă agreată de acesta. Şeful CJ Neamţ a lansat aceste acuzaţii în timpul campaniei pentru europarlamentare. Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea, într-o intervenţie de la un post local de televiziune, că i-ar fi cerut să încredinţeze un contract de 7,4 milioane de lei noi, unei anumite companii.

Dragnea i-ar fi cerut astfel să încalce prevederile legale privind împărţirea fondurilor Planului Naţional de Dezvoltare Locală.

"Îmi spune domnul Dragnea, zice dom’le că aţi greşit, de la birou de la el, că am greşit cu 93 de lei. Nu-i nimic. O să plătesc eu 93 de lei dacă asta e greşeala şi vine şi le spune primarilor după aceea, dom’le că domnul Tărâţă nu mă ascultă. Păi da ce să ascult? Să ascult că îmi spusese să dau la o firmă 74 de miliarde. Eu nu-s bătut în cuie la Consiliul Judeţean şi nici el la Ministerul Dezvoltării", spune Tărâţă, scrie gandul.info.

Potrivit descrierii de pe platforma YouTube, înregistrarea face parte dintr-o emisiune difuzată de postul local TVM Neamţ în perioada campaniei pentru Europarlamentare.

"Împărţirea banilor prin HG 28 (Hotărârea Nr. 28 din 9 ianuarie 2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii n.r.) chiar dacă Dragnea o vrut altceva, eu n-am pus decât şablonul normelor de aplicare a Hotărârii de Guvern 28 şi indiferent cine mă ruga nu semnez pentru nimic în lume că nu dă socoteală Dragnea, semnează preşedintele Consiliului Judeţean care e ordonator de credit", mai spune şeful CJ Neamţ.

Până la ora publicării acestei ştiri, vicepremierul Liviu Dragnea nu a putut fi contactat.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 35 queries | Mysql time :0.038102 (s)