News Flash:

Cum se salută oamenii în diverse colțuri ale lumii? Sigur nu știai asta

23 Februarie 2017
170 Vizualizari | 0 Comentarii
salut
Cel mai frecvent salut este, fără îndoială, strângerea de mână, însă în diferite părți ale lumii, există cele mai uimitoare și diverse moduri de a saluta.  

Toate sunt legate de cultura și tradițiile diferitelor popoare. Unele sunt comune, însă altele ar putea părea cu siguranță ciudate pentru occidentali, scrie Rador.

Filipine – respectul pentru bătrâni este exprimat de salutul numit „Mano”, prin care se ia mâna persoanei salutate şi se duce la frunte.

În Japonia se salută printr-o strângere de mână, însoțită de o plecăciune.

India – indienii se salută prin cuvântul „Namaste”, derivat din Sanskrit-ul „namaḥ” – „a face plecăciune” sau „a-şi anunţa supunerea”, şi „te” – „ţie”. Salutul este însoțit de o plecăciune ușoară, cu palmele împreunate la piept.

Franța – aici nu numai prietenii, dar şi cunoscuții sunt întampinaţi cu un sărut pe obraz.

Noua Zeelandă – Maorii se salută cu un gest numit „Hong”, care înseamnă atingerea nasurilor unul de celălalt. Acesta este urmat de așa-numitul „schimb de suflare de viață”.

Massai care populează teritoriile Kenya și Tanzania se salută scuipându-se reciproc.

Zambia – salutul cel mai frecvent în rândul populației locale este atingerea degetelor care seamănă cu gestul folosit de europeni pentru a pune un pariu.

Arabia Saudită – în țările arabe se exprimă respectul prin atingerea nasului și punerea mâinii pe umărul interlocutorului. 

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029465 (s)