News Flash:

Dacian Cioloș: Să nu mai mergem la Bruxelles doar ca la Inalta Poartă

29 Ianuarie 2016
266 Vizualizari | 0 Comentarii
Dacian Ciolos
Premierul Dacian Cioloş doreşte ca miniştrii Cabinetului să discute cu oficialii de la Bruxelles atunci când nu sunt de acord cu anumite condiţionalităţi ce nu corespund obiectivelor de politici publice româneşti.
''Am avut deja în Guvern mai multe discuţii, şi o să mai avem, în care vreau să responsabilizez miniştrii ca tot ceea ce înseamnă condiţionalitate europeană să nu mai fie văzută ca obligaţie dictată de la Bruxelles, ci nişte lucruri pe care trebuie să ni le asumăm noi", a spus Dacian Cioloș.
Premierul a subliniat că, atunci când cu anumite condiţionalităţi miniștrii nu sunt de acord, pentru că ele nu mai corespund obiectivelor de politici publice pe care le avem, să meargă la Bruxelles să le discute, să le explice și să le coreleze cu obiectivele celorlalte state membre.
"În primul rând, trebuie să ştim noi ce vrem, ca să ştim ce discutăm la Bruxelles, şi să nu mai mergem la Bruxelles doar ca la Înalta Poartă unde să cerem indicaţii'', a mai spus Cioloș. 
În ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, autorităţile române trebuie să fie interesate mai degrabă de aspectul calitativ al folosirii acestora decât de cel cantitativ, a punctat premierul. 

sursa: evz.ro 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023569 (s)