News Flash:

Decizia luată de senatorul Gigi Chiru, după condamnarea la închisoare cu susendare

30 Martie 2015
538 Vizualizari | 0 Comentarii
mediafax 1
Copreşedintele PNL Constanţa Gigi Chiru, condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare pentru mită electorală, a anunţat că s-a suspendat temporar din toate funcţiile deţinute în partid, spunând că nu vrea ca situaţia sa juridică să afecteze filiala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am decis să mă suspend temporar din toate funcţiile deţinute în PNL, pentru că nu doresc ca situaţia mea juridică actuală să afecteze activitatea şi imaginea organizaţiei în care am investit muncă şi suflet. Vreau să-i asigur pe constănţeni şi pe colegii mei că nu mă voi opri din lupta pentru oraşul nostru, că voi fi în continuare activ şi consecvent, ca şi până acum. Mandatul de parlamentar şi votul de încredere al constănţenilor mă obligă să le apăr interesele în Parlamentul României, să merg mai departe, să lupt pentru oraşul nostru, pentru ca, în final, Constanţa să nu mai fie ca o corabie în derivă. Nu este o decizie uşoară, având în vedere numeroşii ani de activitate, ci este o decizie asumată, luată bărbăteşte, raţional, în interesul partidului", a afirmat, luni, într-un comunicat de presă, senatorul Gigi Chiru, copreşedinte al PNL Constanţa.

El a adăugat că rămâne alături de colegii din noul PNL, cărora le mulţumeşte pentru susţinere.

Recent, senatorul Gigi Chiru a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru postul de primar al Constanţei, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze.

Decizia a fost luată de instanţa supremă, nefiind definitivă, iar apelul va fi analizat de un complet de cinci judecători.

În acest caz, Fundaţia Umanitară "Christian Gigi Chiru" a fost amendată penal cu 5.000 de lei.

Parlamentarul Gigi Chiru a fost trimis în judecată, în 2012, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru a fost acuzat că prin Fundaţia Umanitară "Christian Gigi Chiru", al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie.

Conform sursei citate, alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul "Primăriei Constănţenilor", înfiinţată de Gigi Chiru la locuinţa sa. Acolo, datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ştampilate cu sigla Fundaţiei Umanitare "Christian Gigi Chiru". Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundaţia încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei.

Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale tipărite au fost decontate la farmaciile cu care Fundaţia Umanitară "Christian Gigi Chiru" încheiase protocoale de colaborare.

"Cu ocazia audierii sale, învinuitul Chiru Gigi Christian a negat săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, afirmând că bonurile valorice au fost tipărite de reprezentanţii fundaţiei care îi poartă numele fără acordul său, cu folosirea imaginii sale şi a sloganului său electoral", menţionau procurorii constănţeni.

Gigi Chiru a fost trimis în judecată, alături de Fundaţia Umanitară "Christian Gigi Chiru", ca persoană juridică de drept privat, pentru încălcarea articolului 109, alineatul 1 din Legea 67/2004. Articolul respectiv prevede că "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la şase luni la cinci ani".

Gigi Christian Chiru este la primul mandat de parlamentar, ajungând senator din partea PDL prin redistribuire, în colegiul uninominal 4 Constanţa.

În perioada 2004-2008, Gigi Chiru a fost consilier local PDL la Eforie, iar în 2008 a candidat la primăria acestei localităţi şi a pierdut alegerile. La alegerile din iunie 2012, Chiru a candidat şi la Primăria Constanţa, dar a pierdut din nou.

În perioada 2010-2011, Gigi Chiru a condus Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, iar între 2009 şi 2010 a fost director coordonator în Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud-Est.

Chiru a fost preşedinte al PDL Constanţa, iar după fuziune a devenit copreşedinte al PNL. Sursa: Gandul.info

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1859 (s) | 35 queries | Mysql time :0.049933 (s)