News Flash:

Decizie CCR: Procurorii nu vor mai putea fi recuzaţi în timpul proceselor de şefii lor

26 Octombrie 2016
190 Vizualizari | 0 Comentarii
justitie
Procurorii nu vor mai putea fi recuzați în timpul proceselor de şefii lor, ci doar de judecători, a decis miercuri Curtea Constituțională.

Judecătorii CCR au declarat miercuri neconstituțional articolul 70 din Codul de procedură penală, care prevedea că asupra cererii de recuzare a procurorului în timpul procesului se pronunță șeful acestuia.

"În ceea ce privește articolul 70 din Codul de procedură penală, am admis excepția de neconstituționalitate și am declarat neconstituțională acea componentă care dădea procurorului ierarhic șef să soluționeze el cererea de recuzare a procurorului în timpul procesului în fața judecătorului de instrucție, în fața judecătorului de cameră preliminară sau în fața instanței de judecată", a anunțat președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

"Cel care poate soluționa este judecătorul. În fața lui se întâmplă acest incident și, potrivit principiului nemijlocirii, el constată direct dacă procurorul recuzat se află într-o situație de a fi sau nu recuzat", a adăugat Dorneanu.

Excepția de neconstituționalitate care viza articolul 69 din Codul de procedură penală, cel care descrie procedura recuzării procurorului în faza de urmărire penală, a fost respinsă ca inadmisibilă de judecătorii CCR.

sursa: realitatea.net 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1891 (s) | 24 queries | Mysql time :0.045312 (s)