News Flash:

Dezbateri privind modificarea programei scolare la gimnaziu

21 Ianuarie 2016
387 Vizualizari | 0 Comentarii
dezbatere
Casa Municipala de Cultura "Mihail Sadoveanu" Pascani a gazduit astazi o dezbatere pe tema invatamantului, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean. Scopul intalnirii a fost acela de a discuta despre modificarile curriculare propuse de catre Ministerul Educatiei. Mai exact, la sfarsitul anului trecut Ministerul Educatiei a lansat trei propuneri de modificare a planului- cadru, pentru invatamantul gimnazial. Planul- cadru este documentul care prevede ce discipline vor face elevii din clasele V-VIII si cate ore vor fi alocate fiecarei materii saptamanal. Indiferent de scenariul adoptat, disciplina de limba si literatura romana pierde o ora pe saptamana in toate cele trei variante. Concret, daca acum elevii fac 5 ore pe saptamana de limba romana, noile planuri prevad 4 ore pe saptamana pentru clasele de gimnaziu, in timp ce limba latina, studiata la clasa a VIII- a nu va mai exista in orar. Nici cultura civica nu se va mai preda in scoala generala.
In cadrul intrunirii si elevii si-au exprimat opiniile, au venit cu sugestii si propuneri prin completarea unui chestionar.
La eveniment au luat parte inspectori scolari, directori, profesori, parinti si elevi din Pascani, Targu Frumos si Harlau. 

Galerie Foto

1
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 24 queries | Mysql time :0.045906 (s)