News Flash:

DNA, al doilea aviz pentru urmărirea penală a lui Oprea, în dosarul fostului șef DIPI

17 Februarie 2016
257 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriel Oprea
DNA cere al doilea aviz pentru urmărirea penală în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul fostului șef DIPI, pentru abuz în serviciu. Fostul ministru de Interne este acuzat că a suplimentat ilegal bugetul serviciului secret al instituţiei pe care o conducea, dar şi că a aprobat achiziţionarea unui autoturism de lux. Maşina, care a costat peste 80.000 de euro, a fost folosită exclusiv de Gabriel Oprea. În acelaşi dosar este urmărit penal şi fostul şef al DIPI, Gheorghe Nicolae.
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit sursei citate, solicitarea DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator, la data 
faptei deținând și o funcție ministerială, are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: "la data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus 
suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor".

"Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie", mai precizează sursa citată.

Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

Ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8 în perioada 21 august – octombrie 2015.

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1813 (s) | 24 queries | Mysql time :0.039739 (s)