News Flash:

DNA face verificari la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

4 Iunie 2014
647 Vizualizari | 0 Comentarii
bun

Percheziţii au loc miercuri dimineaţă la sediul central al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Sunt vizaţi mai mulţi directori din cadrul instituţiei şi un avocat, informeaza digi24.ro.

Miercuri dimineaţă au loc descinderi ale procurorilor la sediul central al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Bucureşti, precum şi la sediul APIA din Suceava. De asemenea, sunt căutate mai multe persoane de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi un avocat.

În total, peste 20 de persoane sunt vizate de o anchetă complexă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei vizaţi sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi abuz în serviciu. Sunt verificate foarte multe documente şi vor fi ridicate mai multe calculatoare.

Printre cei vizați de procurori este și directorul general al APIA Bucureşti, precum și consilieri de la APIA, medici veterinari de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, un avocat, un preot, poliţişti şi fermieri. Aceștia sunt cercetați în legătură cu fapte de corupţie privind acordarea ilegală de subvenţii în 246 de dosare din domeniul zootehnic.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este cea mai importantă instituţie din domeniul agricol, pe aici trecând foarte mulţi bani europeni, care apoi sunt distribuiţi fermierilor. Această instituţie a mai fost vizată de-a lungul timpului de DNA, când a fost ridicat directorul general-adjunct, Aurel Pană, despre care s-a spus că ar fi luat mită.

Se fac şi câteva percheziţii domiciliare, iar audierile vor fi realizate miercuri după-amiază la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 28 queries | Mysql time :0.026024 (s)