News Flash:

Economia Poloniei a crescut cu 3,4% în primul trimestru

1 Iunie 2014
668 Vizualizari | 0 Comentarii
tecso
Polonia a înregistrat în primul trimestru o creştere economică de 3,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai rapidă din ultimii doi ani, susţinută de costul scăzut al împrumuturilor care au alimentat cheltuielile de consum şi investiţiile companiilor, transmite Bloomberg, citat de gandul.infoAvansul PIB s-a accelerat la 3,4%, de la ritmul de 2,7% consemnat în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit datelor preliminare publicate vineri de Biroul central de statistică de la Varşovia.

Economia a avansat în primul trimestru cu 1,1% faţă de trimestrul precedent.

Banca centrală intenţionează să menţină dobânzile la un nivel minim record cel puţin până la sfârşitul trimestrului al treilea, pentru a susţine accelerarea creşterii economice. Instituţia anticipează pentru acest an un avans al PIB de 3,6%, de peste două ori mai mare faţă de creşterea anului trecut.

"Anul a început foarte bine, favorizând următoarele câteva trimestre. Întreaga structură a creşterii este bună, în special în ceea ce priveşte aprecierea impresionantă a investiţiilor", a declarat Adam Antoniak, analist la Bank Pekao.

Investiţiile în active fixe au urcat cu 10,7%, mai ales în construcţii, unde a avut loc o creştere de 8%, pentru prima oară din primul trimestru al anului 2012, datorită iernii blânde.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 35 queries | Mysql time :0.043095 (s)