News Flash:

El este cel care face-n fiecare zi mofturile politistilor din Iasi. Aici este locul de intalnire - GALERIE FOTO

20 Februarie 2017
595 Vizualizari | 0 Comentarii
politisti
• Reporterii BUNA ZIUA IASI au reusit sa intre in cea mai bine pazita incapere a politiei iesene • Nimeni din exteriorul institutiei nu are acces in aceasta locatie • Un iesean le face zilnic mofturile in aceasta locatie
 
Zilnic, peste o suta de politisti se intalnesc in acest loc, doar de ei stiut. Nimeni din exterior nu are acces. Viata politistilor sta in mainile acestui om. Este vorba despre Radu Gheorghe Filip, master chef-ul de la popota Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Bucatarul are 37 de ani, este casatorit si nu are deocamdata copii. El lucreaza in domeniu de peste 15 ani. 

Pana in anul 2007 a fost bucatarul preotilor, la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, dar din cauza programului foarte incarcat a decis sa se indrepte catre popota politiei iesene. In anul 2007, barbatul s-a inscris la concursul pentru postul de bucatar la popota organizat de catre IPJ ce a constat in proba practica si interviu. Acesta a luat cu brio examenul, iar de atunci gateste pentru aproximativ 100 de politisti, cinci zile din sapte. 

"Este o placere pentru mine sa lucrez cu politistii, sa gatesc pentru ei. Inainte eram obisnuit sa salut cu "sarut mana parinte", iar cum cu "sa traiti!". Nu este diferenta in a gati pentru preoti sau pentru politisti. Am plecat de la Mitropolie deoarece programul era foarte incarcat. Trebuia sa lucrezi chiar si sapte zile. Am decis sa ma fac bucatar inca din clasa a opta, la indrumarea unui profesor. Am de gand sa ies la pensie de aici", a precizat Radu Gheorghe Filip, bucatarul politistilor. Momentan, la popota IPJ sunt patru lucratori: doi bucatari si doi ospatari. Ei fac parte din personalul contractual, nu sunt politisti. 
 
Politistii ii lasa biletele cu ce ar dori sa manance 
 
Zilnic cei doi bucatari incep lucrul la ora 7:00 si il incheie la 15:00. In tot acest interval, cei doi bucatari sub coordonarea lui Radu Gheorghe Filip prepara bucatele cu grija alese pentru politisti. Meniul este ales chiar de politisti. 

"La intrare este un bol, iar politistii pun biletelele cu ce ar vrea sa manance in urmatoarea zi. In functie de alegerea lor, asta gatim. De obicei predomina carnea gatita la gratar, fripturile si pestele. La noi gatim cam toate mancarurile nu foarte complicate", a mai adaugat bucatarul politistilor. 

Pretul pentru un meniu complet servit la popota nu depaseste 10 lei. Acesta consta in doua feluri de mancare. De exemplu, vineri, 17 februarie 2017, oamenii legii au servit la masa de pranz ciorba de pasare si carnati de porc cu cartofi gratinati. Potrivit bucatarului sef, cele mai grele mancaruri de preparat sunt cele vanatoresti. Acesta isi doreste acum sa participe la concursuri gastronomice de o anvergura medie. 
 
Verificati drastic
 
Deschisa in anul 2006 in urma renovarilor si dotarilor cu aparatura electro-casnica moderna, popota este drastic verificata de autoritatile competente. 

"Permanent suntem verificati si se fac analize de catre organele competente. Toate avizele sanitare sunt la zi. Permanent se iau probe pentru analize", a precizat chestorul Ioan Scripniciuc, seful IPJ. Potrivit acestuia, pentru reducerea costurilor pentru prepararea hranei, toate muraturile sunt puse chiar de catre personalul popotei. 

"Am incercat sa fac popota atractiva politistilor. Asta se poate face doar reducand preturile. Peste o suta de politisti servesc masa zilnic aici. Accesul la popota o au doar politistii. Vin si cei din judet, care sunt in tranzit prin Iasi. Aici se servesc mancaruri simple, dar gustoase. Trebuie sa avem un proces de autogospodarire pentru a putea avea preturi atractive", a mai spus seful politiei iesene.
 
Bucatar si acasa
 
Potrivit bucatarului sef al politistilor ieseni, acesta nu scapa de cratita nici acasa. Cu toate acestea, barbatul sustine ca odata ce pui pasiune in ceea ce faci, totul iti iese bine. 

"Si acasa gatesc. Este o pasiune a mea. Mai sunt dati cand sunt foarte obosit sau am treburi de rezolvat, iar atunci gateste sotia. La serviciu mai vin politistii si imi mai cer pareri despre tot felul de retete. De fiecare data colaboram foarte bine. Precizez ca toate aperitivele servite la IPJ cu ocazia diverselor evenimente sunt preparate de noi, aici, la popota", a mai mentionat Radu Gheorghe Filip. 

 

Reteta recomandata de bucatarul de la popota IPJ Iasi : Piept de pui invelit in bacon
 
Ingrediente: 1 bucata piept de pui; 6 fasii de bacon; sare; putina crema de branza; putina branza cheddar; 

Mod de preparare: 1. Bate pieptul de pui cu un ciocan de snitele si potriveste-l de sare. 2. Formeaza o cruce din bacon (pune trei fasii pe orizontala si trei pe verticala). 3. Pune pieptul de pui in centru (acolo unde se intersecteaza fasiile de bacon), iar peste el, crema de branza si branza cheddar. 4. Impatureste bine si pune intr-o tava tapetata. 5. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 35-45 de minute.

Galerie Foto

Popota_IPJ_Iasi_01

politisti bucatar popota ipj meniu verificati drastic pasiune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 35 queries | Mysql time :0.032494 (s)