News Flash:

Eliminarea a 102 taxe ne costă 1,6 miliarde de lei

19 Octombrie 2016
220 Vizualizari | 0 Comentarii
calculator

Eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 printr-un proiect de lege va avea un impact bugetar de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice,Anca Dragu. Impactul estimat este dublu faţă de ce se notase în respectivul  din proiect.

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prima Camera sesizată, propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Ministrul de finanțe a recunoscut că suma este dublă faţă de cea menţionată în proiectul de act normativ. Totodată, trebuie știut că aceste taxe nu au legătură cu Codul Fiscal.

„Toate sunt taxe prevăzute în alte acte fiscale. Numai taxa referitoare la cazierul fiscal are legătură cu Codul Fiscal, dar acesta a fost eliminat încă din 2015. Ele (taxele -n.r.) sunt venituri la bugetul general consolidat, dar nu ţin de Codul Fiscal, de legislaţia MFP”, a explicat Anca Dragu.

Printre taxele care sun tpropuse spre eliminare se numără timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casă Naţională de Pensii.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1952 (s) | 35 queries | Mysql time :0.046615 (s)