News Flash:

Eugen Popescu (AFIR): Lipsa capacității de finanțare privată a fost cea mai mare problemă în absorbția fondurilor destinate agriculturii

13 Septembrie 2016
632 Vizualizari | 0 Comentarii
AFIR

Eugen Popescu, director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a declarat în cadrul conferinţei organizate de revista Capital că mare parte din dezangajarea unor fonduri a fost cauzată de lipsa capacităţii investitorilor privaţi.

"Am permis mai multor proiecte să intre în sistem. Din această cauză 1,6 miliarde de euro s-au reziliat în 2007-2013. Mai bine să avem proiecte bune, decât să reziliem contracte. Nu mai vorbim de experienţa beneficiarilor noştri care şi-au văzut munca zădărnicită", a explicat şeful AFIR.

Pentru a nu mai întâmpina astfel de probleme, Eugen Popescu a menţionat că au fost introduse criterii potrivit cărora beneficiarii trebuie să facă dovada că deţin numerar să consume doar pentru proiect, în limita a 50% din proiect.

“Vrem să existe această garanţie ca să ştim că oamenii au bani pentru a demara un proiect. Am menţinut sistemul de plată la factură. Am văzut că funcţionează şi atunci l-am păstrat”, a spus Popescu, în cadrul conferinţei “Agricultura în 2016. Vector de creştere economică”, organizată de revista Capital, la USAMV.

Eugen Popescu a precizat că pe noul program PNDR 2020, din cele 7.691 de proiecte depuse au fost selectate un număr de 4.345 de proiecte, adică 57% din total. Mai multe AICI

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031766 (s)