News Flash:

EVALUARE NAŢIONALĂ. Elevii pascaneni susţin luni simularea la limba romana - VEZI PROGRAMUL

22 Februarie 2015
621 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7509 RON (-0.0049)
USD: 4.1988 RON (+0.0230)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
elevi
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Simulare Română. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni simularea pentru Evaluarea Naţională - proba de LIMBA ROMÂNĂ. Simularea are loc la nivel naţional, ca preambul pentru examenele care vor avea loc în luna iunie. EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Simulare Română. Luni, 23 februarie, elevii  clasei a VIII-a îşi testează cunoştinţele la Limba şi literatura română. Apoi, marţi, 24 februarie, elevii vor susţine examen la matematică.  Miercuri, 25 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Rezultatele la toate aceste probe vor fi afişate pe  6 martie.

La fiecare dintre probele de examen, subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a VIII-a, dar şi elemente recapitulative, adică din materia studiată începând cu clasa a V-a pentru evaluarea naţională.

Ministerul Educaţiei a publicat încă din noiembrie 2014,  pe edu.ro,  modelele de subiecte şi baremele pentru examenele de Limba şi literatura română, Matematică şi Limba şi literatura maternă pentru Evaluarea Naţională 2015. Elevii de clasa a VIII-a pot consulta modelele de subiecte pentru examenele de final de gimnaziu  pe http://subiecte2015.edu.ro. Tot pe edu.ro, elevii vor găsi şi baremele pentru subiectele pe care le pot rezolva ca exerciţiu.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Simulare Română. Ce s-a schimbat în programa şcolară

Pentru anul 2015, Ministerul Educaţiei a schimbat programele de examen la Limba şi literatura română şi la Matematică.

La limba română, elevii vor trebui să cunoască obligatoriu speciile literare: romanul şi balada, genul dramatic, propoziţiile subordonate circumstanţiale conditionale, concesive şi consecutive.

Programa de examen pentru limba română  prevede ca elevii trebuie să cunoască "trăsăturile specifice genului epic, liric şi dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere". De asemenea, elevii trebuie să cunoască şi trăsăturile speciilor literare romanul, doina populară, balada populară, pe lângă schiţa, basmul popular, pastelul, fabula si nuvela, care erau trecute si in programa veche.

La partea de gramatică elevii trebuie să cunoască ce înseamnă semnele de punctuaţie: punctul, virgula, două puncte, ghilimelele, linia de dialog, semnul întrebării, semnul exclamării, cratima, punctul şi virgula, linia de pauză. De asemenea, elevii trebuie să ştie şi ce înseamnă semnele ortografice: cratima, punctul.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Simulare Română. Cum se va desfăşura examenul

La simularea pentru Evaluarea Naţionala 2015, examenele vor avea loc în săli supravegheate video. Potrivit regulamentului, candidaţii la Evaluarea Naţională nu au voie să intre în sălile de examen cu „ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lasă obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop”.

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a nu au voie să intre în examen nici cu telefoane mobile, căşti audio sau cu orice mijloc electronice de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul”.

Calendar Evaluare Naţională 2015

13 iunie 2015                   Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15-17 iunie 2015              Înscrierea la Evaluarea Naţională

22 iunie 2015                   Limba si literatura romana - proba scrisa

23 iunie 2015                   Limba si literatura materna - proba scrisa

24 iunie 2015                   Matematica - proba scrisa

26 iunie 2015                   Afişarea rezultatelor (pana la ora 16)

26 iunie 2015                   Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

27 - 29 iunie 2015            Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii
Sursa:http://www.gandul.info/stiri/evaluare-nationala-2015-elevii-sustin-luni-simularea-la-romana-13868684#mce_temp_url# 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 35 queries | Mysql time :0.042838 (s)