News Flash:

Executivul dezbate pomana pentru mame

11 August 2014
611 Vizualizari | 0 Comentarii
mame
După pensionari, Guvernul se pregătește să le amnistieze fiscal și pe mamele care au realizat venituri ilegale în perioada concediului pentru creșterea copilului.Mai mult decât atât, de acum încolo sumele câștigate suplimentar față de indemnizația de creștere nu vor mai fi considerate venituri ilegale, în condițiile în care nu vor depăși 1.500 de lei pe an, se arată într-un proiect de lege al Ministerului Muncii. Sumele mai mari realizate vor fi recuperate ca diferență între indem nizație și stimulentul de inserție (500 de lei lunar) la care ar fi avut dreptul în momentul revenirii la muncă, se mai spune în document.

Potrivit aceleiași surse, persoanele care au obținut indemnizații în baza unor documente neconforme cu realitatea nu intră sub incidența acestui act normativ, acestea trebuind să dea banii înapoi.

În expunerea de motive se spune că situațiile care au dus la constituirea datoriilor sunt două: în primul rând sunt persoanele care au încasat bani necuvenit muncind acasă, fiind obligate la plata dobânzilor și a penalităților pentru aceste sume, iar în al doilea rând este vorba despre cele care au primit indemnizație în mod eronat pe baza unor documente prezentate. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara, recent, că aproape 12.500 de mame au încasat bani ilegal, așa cum reiese dintr-un control al Curții de Conturi din perioada 1 ianuarie- 30 iunie 2014. Prejudiciul este de 15 milioane de lei. Proiectul este în dezbatere până pe 17 septembrie. Sursa: evz.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1455 (s) | 35 queries | Mysql time :0.046165 (s)