News Flash:

Expoziție ”Reuse or Lose” la Clubul Copiilor din Pașcani

5 Martie 2013
857 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
clubul copiilor
ONG-ul Yellow Shirts organizează un proiect în cadrul programului “Tineret în Acțiune”, care se va desfășura în Muncelu de Sus între 9 și 16 Martie 2013. Scopul proiectului este de a promova în rândul tinerilor protecția mediului înconjurător, precum și de a recicla și reutiliza anumite bunuri.
Pe parcursul celor opt zile, douăzeci de lucrători de tineret și voluntari din două țări (România și Turcia) vor participa la ateliere de creaţie care vor culmina cu o expoziție de obiecte realizate din materiale reciclate. În cadrul acestui eveniment, tinerii de la Clubul Copiilor din Pașcani vor pregăti câteva momente artistice.

Expoziția „Reuse or Lose” va avea loc în data de 14 Martie 2013, începând cu ora 16:00, la Clubul Copiilor Pașcani, din str. Vasile Alecsandri , nr. 12.

Dintre obiectivele proiectului amintim: dezvoltarea unei conexiuni culturale puternice între participanți şi promovarea cetățeniei active. Rolul activităţilor este de a crea mediul prielnic pentru formarea unor relaţii de solidaritate, înţelegere şi toleranţă între tinerii aparținând unor culturi diferite.

În acest proiect accentul se pune pe activitățile de ecologizare și de reciclare. Participanții vor avea ocazia de a învăța după ce categorii se separă bunurile care nu mai sunt utilizate și mai ales, diferite soluții pentru a schimba scopul de folosință al unor obiecte în vederea obținerii unor noi lucruri folositoare prin reciclarea și/sau reutilizarea acestor materiale.

Metodele alese drept suport pentru realizarea obiectivelor propuse constau în jocuri de dinamică și cunoaștere a grupului, seminarii teoretice, ateliere de lucru manual, muncă în echipă precum și multe evenimente culturale. Participanții vor fi cazați la Centrul de Agrement Făget din Muncelu de Sus unde sunteți invitaţi să luați parte la activități împreună cu participanții.

„Acest proiect a fost realizat de echipa ONG-ului Yellow Shirts în parteneriat cu un grup de tineri de la Universitatea Bartın din Turcia. Prin intermediul activităţilor pe care le-am pregătit dorim să atragem atenţia asupra fragilităţii naturii şi a modului în care poluarea ne afectează sănătatea. Invităm persoanele interesate să participe împreună cu noi la acţiunea de curăţare a pădurii Călugăra din localitatea Muncelu de Sus în data de 11 martie 2013 începând cu ora 16. De asemenea vă aşteptăm cu drag și la expoziţia realizată cu obiecte de artă din materiale reciclate la sediul Clubului Copiilor Paşcani. Elevii de la Clubul Copiilor au pregătit cu această ocazie şi un program artistic. Evenimentul va avea loc în data de 14 martie 2013 începând cu ora 16.” a declarat Georgiana BALAN, coordonatoarea proiectului „Reuse or Lose”.

Yellow Shirts încearcă să faciliteze sustinerea și integrarea tinerilor în societate, membrii ONG-ului nefiind implicați pentru prima dată într-un astfel de proiect. “World Fair Trade Day 2010”, “My life has priority!Wold you let me live?”, „Creating New Bridges”, „All for one and one for all”, „The Fellowship of the Cultures” sunt doar câteva dintre proiectele pe care aceștia le-au organizat și în cadrul cărora au căpătat experiență pentru a realiza astfel de proiecte.

Pentru detalii și informații suplimentare legate de proiect, ne puteți contacta la numărul de telefon 0767 162 719 sau pe adresa de e-mail georgiana.balan•yahoo.com, persoană de contact Georgiana Balan.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1777 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031192 (s)