News Flash:

Fermierii din comunele din preajma Pascaniului, de vorba cu reprezentantii Camerei Agricole Iasi

16 Februarie 2015
406 Vizualizari | 0 Comentarii
cam agric is

Ȋn perioada 2 februarie-13 februarie 2015, consilierii Camerei Agricole Judetene Iasi s-au deplasat in 9 comune din apropierea municipiului Pascani, pentru a se intâlni cu fermierii din aceste localităţi şi de a purta discuţii privind măsurile de finanţare din PNDR 2014-2020.

Seria întâlnirilor, a debutat în comuna Moţca, urmând apoi Valea Seacă, Mirosloveşti; Lespezi, Stolniceni Prăjescu ; Tătăruşi ; Mogoşeşti Siret; Cristeşti şi Ruginoasa .

La aceste intâlniri au participat aproximativ 200 de fermieri din mediul rural interesate de posibilităţile de accesare a finanţările PNDR din perioada următoare . Alte aspecte de consilierii Camerei Agricole Judeţene Iaşi , au fost legate de necesitatea de înfiinţare de structuri asociative pe domeniul agricol cu accent pe înfiinţarea de cooperative agricole şi de obligaţie a fermierilor privind respectarea normelor de ecocondiţionalitate.

Agricultorii prezenţi la aceste întâlniri au ridicat diverse probleme cu care se confruntă, consilierii Camerei Agricole Judeţene oferindu-le răspunsurile la aceste probleme sau solicitând oferirea acestor răspunsuri de către reprezentanţii administraţiei locale.

Deasemenea fermierii s-au arătat interesaţi de o mai strânsă legătură cu această instituţie solicitând noi teme de discuţie pentru întâlnirile viitoare, astfel au solicitat o întâlnire pe tema ,, Taxe şi impozite ce trebuie plătite de agricultori “

Ȋn perioada următoare se doreşte organizarea de întâlniri cu fermierii din alte localităţi din apropierea municipiului Paşcani, astfel încât să existe un număr cât mai mare de agricultori care să fie informaţi despre finanţările din PNDR 2014-2020 .

Camera Agricola IASI. Sursa: newspascani.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2599 (s) | 24 queries | Mysql time :0.048772 (s)