News Flash:

Fost membru al trupelor naziste SS, ACUZAT la 94 DE ANI de MOARTEA a 170.000 de persoane în lagărul din AUSCHWITZ

12 Februarie 2016
297 Vizualizari | 0 Comentarii
Reinhold Hanning
Ajuns la vârsta de 94 de ani, un fost membru al trupelor naziste va fi adus în faţa procurorilor germani, purtând vina morţii a 170.000 de persoane în lagărul de exterminare de la Auschwitz, informează BBC News Online.
Reinhold Hanning se ocupa cu primirea prizonierilor evrei în lagărul din Polonia şi mai mult de atât, chiar l-ar fi escortat pe unul dintre aceştia spre camerele de gazare.

Acesta a recunoscut că îi păzea pe prizonieri însă neagă orice alt de implicare în carnagiul din lagărele de concentrare germane. Hanning s-a înrolat la vârsta de 19 ani şi este unul dintre cei patru foşti membri ai trupelor SS, care urmează de asemenea să fie judecaţi, potrivit mediafax.ro

Circa 1,1 milioane de oameni au murit în lagărul din Auschwitz în operaţiunile de exterminare ordonate de nazişti, majoritatea dintre acesţia fiind evrei. La procesul fostului nazist vor depune mărturie împotriva lui câţiva supravieţuitori ai masacrului din cel de-al doilea Război Mondial.
"Vedeam cum ieşeau flăcări din cuptoare ... mirosul de carne umană era atât de puternic încât abia îl puteai suporta", îşi aminteşte Leon Schwarzbaum, în vârstă de 94 de ani, citat de agenţia de presă AP.

sursa: evz.ro 


reinhold hanning
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 35 queries | Mysql time :0.026711 (s)