News Flash:

George Maior, fostul șef SRI: NU există niciun binom SRI-DNA

22 Martie 2015
487 Vizualizari | 0 Comentarii
george
Fostul director al SRI, George Maior a declarat, la Realitatea TV, că nu există ”niciun binom SRI-DNA”, ci, ca și în cazul altor instituții, este vorba doar despre o cooperare între cele două. El și-a exprimat convingerea că această idee s-a materializat din îngrijorarea unora că lucrurile se desfăşoară prea intens în ce privește combatere a corupţiei.

”Nu există niciun binom DNA-SRI, există cooperarea dintre DNA și SRI, după cum există cooperare dintre SRI și SIE, SRI și Parchetul General. Nu este vorba de un binom. În ceea ce privește cele două instituții, sunt instituții distincte, partea de transmitere de informații pentru combaterea corupției, care e definită ca amenințare la securitatea națională, e doar o parte mică din activitatea SRI. Alte zone, precum contraspionajul, contraterorismul, problemele securității cibernetice ocupă mult din misiunea de asigurare a securității naționale a României. SRI nu are putere executivă. În orice stat civilizat, normal, democratic există acest flux de informații, dintre servicii și organisme de aplicare a legii. În unele state, chiar se combină. La noi sunt instituții separate și a vorbi despre binom nu cred că este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate îngrijorarea unora că lucrurile se desfășoară mult prea intens, în acest domeniu necesar pentru combaterea corupției”, a afirmat George Maior la Realitatea TV.

"Corupția, după părerea mea, s-a redus mult, în ultimii ani și la nivel strategic, vorbim de elemente centrale ale statului. Acum cred că vom depăși o fază istorică, după aceste anchete mari, și vom intra în altă fază de evoluție a țării. Acest lucru a fost necesar", a mai spus George Maior.

Galerie Foto

george-1
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026462 (s)