News Flash:

Guvernul a DECIS: ALEGERILE locale vor avea loc pe 5 iunie

10 Februarie 2016
232 Vizualizari | 0 Comentarii
Dacian Ciolos
Guvernul dezbate organizarea si calendarul alegerilor locale
UPDATE 15.30 Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie, a decis miercuri Guvernul. "Guvernul a aprobat 6 hotărâri de Guvern care vizează desfășurarea alegerilor locale. A fost confirmată data de 5 iunie, data alegerilor locale", a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, informează Agerpres.

Guvernul discută, în şedinţa de astăzi, şase proiecte de hotărâri referitoare la organizarea alegerilor locale, unul dintre acestea vizând stabilirea datei de 5 iunie pentru desfăşurarea acestui scrutin.

Potrivit Agerpres, Executivul va decide şi asupra calendarului acţiunilor din perioada electorală a alegerilor locale.

Propunerile AEP

Conform propunerii AEP, cel târziu până la 22 martie, trebuie numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi circumscripţia electorală a municipiului Bucureşti, iar până la 24 martie - cele din fiecare judeţ şi din fiecare sector al Capitalei. Până la 25 martie ar trebui adusă la cunoştinţă data şedinţei pentru tragerea la sorţi a judecătorilor în Biroul Electoral Central, care ar trebui să aibă loc pe 26 martie, iar o zi mai târziu să fie ales preşedintele BEC şi locţiitorul acestuia. BEC ar trebui completat cel târziu până la 28 martie cu preşedintele şi vicepreşedinţii AEP, cu câte un reprezentant al partidelor politice, al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Depunerea candidaturilor, până pe 26 aprilie

Până pe 6 aprilie, partidele, alianţele şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central.
Proiectul de hotărâre mai stipulează că cel târziu până la 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare. Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai. Campania electorală pentru acest scrutin va începe pe 7 mai şi se va încheia pe 4 iunie la ora 7,00. Buletinele de vot vor fi tipărite până pe data de 26 mai. Votul va începe pe 5 iunie, la ora 7,00, şi se va încheia la ora 21,00.

sursa: evz.ro 


propunerile aep
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 36 queries | Mysql time :0.028194 (s)