News Flash:

Guvernul vrea să elimine taxa pe stalp, din 2016. Motivul: încurajarea investiţiilor private

18 Februarie 2015
453 Vizualizari | 0 Comentarii
taxa

Guvernul intenţionează să elimine, din 2016, taxa pe construcţii speciale, introdusă anul trecut, şi care a fost redusă de la începutul acestui an, de la 1,5% la 1%, motivând că măsura va duce la creşterea investiţiilor în sectorul privat şi la creşterea competitivităţii companiilor româneşti. Eliminarea taxei pe construcţii speciale ar urma să aibă un impact negativ de 1,6 miliarde lei, reprezentând sume neîncasate, anul viitor, potrivit Mediafax. În acest sens, Ministerul Finanţelor estimează că va recupera, ca efect al eliminării taxei, circa 850 milioane lei din TVA, contribuţii sociale, impozite pe salarii şi alte taxe.

În ceea ce privește impactul pozitiv, pe termen mediu, în urma eliminării taxei pe stâlp, Guvernul se aşteaptă la o creştere economică de 0,2 puncte procentuale şi o creştere cu 20.000 a numărului de locuri de muncă, chiar de anul viitor. Totodată, prin eliminarea taxei pe stâlp investiţiile în sectorul privat vor creşte cu 0,5 puncte procentuale.

Impozitul pe construcţii speciale a fost introdus la începutul anului trecut. Aplicarea taxei a fost propusă, încă din toamna anului 2012, de fostul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Taxa se aplică pentru construcţiile care nu intrau în sfera de impozitare, cum ar fi stâlpi, rampe, platforme betonate, altele decât imobilele de producţie sau birouri, care erau deja impozitate.

 www.realitatea.net 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 39 queries | Mysql time :0.037688 (s)