News Flash:

In lipsă de bani, senatorii le dau bunicilor „o zi a lor”. Cand va fi sărbătorită „Ziua Bunicilor”

16 Septembrie 2014
659 Vizualizari | 0 Comentarii
bogdan stamatin
Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care 1 octombrie devine „Ziua Bunicilor”.

Senatorii au decis ca data de 1 octombrie să fie declarată drept „Ziua Bunicilor”. Proiectul de lege, iniţiat de un grup de liberali, a fost adoptat cu 88 de voturi ”pentru”, patru voturi ”împotrivă” şi două abţineri, însă forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Potrivit actului normativ, în această zi vor putea fi organizate manifestări publice, iar fondurile necesare vor putea fi alocate de administraţiile locale. În expunerea de motive, iniţiatorii explică faptul că bunicii trebuie ”preţuiţi şi apreciaţi”. „Se poate îmbătrâni frumos dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înţeleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă. […] în acest sens, vrem să exprimăm preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere, asigurând succesiunea păstrării tradiţiilor şi valorilor naţionale”, se arată în expunerea de motive.

Unul dintre cei şase iniţiatori, senatoarea Vasilica Miron, a precizat, în cadrul şedinţei Senatului, că trebuie făcut ”ceva frumos”pentru bunici, în condiţiile în care nu li se pot acorda bani.

”Vă cer ca împreună să facem ceva frumos pentru o clasă socială care nu are prea multe bucurii. Mă refer la bunicii noştri pe care nu-i putem ajuta cu bani, dar putem să le dăruim o zi a lor”, a spus Miron.

Deşi nu se află printre iniţiatori, senatorul PDL Nicolae Vlad Popa a anunţat că va susţine şi el, atât în calitate de demnitar, cât şi în calitate de bunic, iniţiativa legislativă.

”Eu sunt oarecum în conflict de interese, că sunt şi eu bunic. Ei merită recunoştinţa noastră, pentru că aşa cum se spune, toamna se numără nepoţii”, a precizat pedelistul.

Tot pe 1 octombrie este şi ”Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice”.

Proiectul de lege va fi trimis către dezbatere şi adoptare Camerei Deputaţilor. 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1930 (s) | 35 queries | Mysql time :0.050048 (s)