News Flash:

In Parlamentul Romaniei a fost depusă LEGEA TĂCERII. Articolul 1: „Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”

22 Martie 2015
546 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament
"Prim-ministrul este statul. Indubitabil!" - aşa arată primul articol dintr-un proiect pentru o "Lege a Tăcerii". Propunerea i-a aparţinut senatorului PNL Cristian Bodea, care a făcut o lege-pamflet, dorind să sublinieze faptul că Parlamentul a devenit o anexă a Executivului. La rândul lor, senatorii l-au apostrofat pe liberal. "Nu e absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne trece prin cap să ne iasă pe gură, dar este absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne iese pe gură să ne treacă prin cap", i-a spus pesedistul Daniel Savu.

Un adept cunoscut al ironiilor la adresa premierului Victor Ponta, senatorul PNL Cristian Bodea a mers mai departe cu atacurile fine: a iniţiat un proiect de lege, numit "Legea Tăcerii", prin care recunoştea faptul că rolul Parlamentului este diminuat şi că ordonanţele de urgenţă ale Guvernului sunt prioritare.

Astfel, iniţiativa finală are zece articole, toate făcute în glumă.

"Art 1. Prim ministrul este statul. Indubitabil

Art 2. Ministrul stie mai bine. Prim Ministrul cel mai bine!

Art 3. Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!

Art 4. Parlamentarul are dreptul sa ridice mana. Si dreptul sa taca!

Art 8. Guvernul conduce numai prin ordonanţe de urgenţă. Fără număr!"

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE INTEGRAL

"Normal că nu vrea nimeni să se adopte o astfel de lege, dar aş vrea să ţineţi cont şi să fie un semnal de alarmă pentru toţi politicienii că trebuie să punem Parlamentul pe primul loc în această ţară", a precizat iniţiatorul, în plen.

Ducând gluma şi mai departe, senatorul Bodea a avut şi o expunere de motive. "Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!".

Când a venit momentul dezbaterilor în plen, senatorii nu i-au gustat proiectul de lege făcut în glumă.

"Nu-i de ajuns că ne înjură cetăţenii, ne mai facem şi de râsul pământului. Avem dreptul să depunem iniţiative legislative, dar nu în bătaie de joc", a spus conservatoarea Cristiana Anghel.

La rândul lui, senatorul PSD Daniel Savu i-a transmis lui Bodea că nu tot ce-i trece prin cap trebuie "să-i iasă pe gură".

"Nu e absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne trece prin cap să ne iasă pe gură, dar este absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne iese pe gură să ne treacă prin cap", a spus şi Savu.

Pe de altă parte, Cristian Bodea a avut şi câţtiva colegi care i-au luat apărarea. Liberalul Octavian Motoc, de exemplu, a încercat să le explice senatorilor că proiectul de lege este, de fapt, un pamflet.

"Colegul meu a găsit modalitatea să şocheze opinia publică, atrâgând atenţia asupra ceea ce se întâmplă. Nu este în fapt o lege, ci un pamflet politic", a spus Motoc.

La final, proiectul de lege a fost respins, cu 68 de voturi "împotrivă", 27 "pentru" şi 5 abţineri. Potrivit iniţiatorului, "Legea Tăcerii" trebuia să fie o moţiune simplă, însă nu a fost susţinută de tot grupul liberal. Sursa: Gandul

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1919 (s) | 24 queries | Mysql time :0.025351 (s)