News Flash:

“Journey in my special world” la Colegiul CF Unirea Pascani

23 Noiembrie 2011
1554 Vizualizari | 0 Comentarii
Colegiul Unirea Pascani
Astazi, 23 noiembrie 2011, la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea” Pascani are loc un schimb de experienta romano-italian in cadrul proiectului international “Journey in my special world” (O calatorie in lumea mea speciala), implementat de Asociatia SUPER TINERI (ASIRYS) si finantat de Programul Tineret in Actiune, cu sprijinul Comisiei Europene.
Astfel, in intervalul orar 09.00-18.00, 10 elevi italieni insotiti de 2 profesori de la Institutul Tehnic Comercial Statal I.T.C. "Padre A.M. Tannoia", din Corato – Ruvo di Puglia (Bari) vor desfasura diverse activitati alaturi de elevii si profesorii Colegiului “Unirea”. Activitatea va fi coordonata de profesorul de economie si educatie antreprenoriala, Mihaela Diana Podariu.
Programul vizeaza lucrul in echipe multiculturale, pentru a descoperi diferentele si asemanarile intre sistemul de invatamant italian si cel romanesc, realizarea unor piese de teatru forum insotite de dezbateri pe tema: antreprenoriat, educatie nonformala si voluntariat, dar si o sesiune de intrebari si raspunsuri pe teme economice, ce vizeaza ambele tari.
In intervalul 14.00-16.00, grupul a vizitat Scoala Speciala Pascani, unde au incercat sa realizeze cateva activitati nonformale impreuna cu tinerii cu deficiente. “Atat elevii romani, cat si cei italieni sunt foarte entuziasmati de aceasta intalnire, semn ca proiectele internationale reprezinta o modalitate atractiva de a invata. E o oportunitate pentru tinerii implicati sa comunice intr-o limba straina, sa lucreze in echipe multiculturale, sa-si dezvolte creativitatea si increderea in sine”, a declarat Mihaela Diana Podariu.

romano-italian
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 35 queries | Mysql time :0.044329 (s)