News Flash:

LISTA COMPLETA cu salariile pe care le au sefii din invatamantul preuniversitar si universitar din Iasi

20 Ianuarie 2017
378 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Universitatea AL I Cuza
• Incepand de la pozitia de rector, prorector, decan, prodecan sau profesor universitar si pana la cea de inspector scolar general sau adjunct, respectiv directori sau cadre didactice din sistemul preuniversitar, atat cele aflate la inceputul carierei, cat si cele debutante din Iasi, incepand cu luna viitoare, vor avea salarii de baza majorate semnificativ! • Din aceasta perspectiva, conform noii grile de salarizare, un rector va avea un salariu de baza intre 8.402 lei (grad I- n.r.) si  9.505 lei  (gradul II) • De asemenea, un prorector va avea intre 7.486 lei si 8.486 lei, un decan 6.799 lei sau 7.928 lei, iar prodecanul 6.228 lei sau 7.484 lei
 
Salariile de baza din invatamantul preuniversitar si superior au fost majorate, in medie, cu 15 la suta, comparativ cu cele de baza ale lunii decembrie 2016! Asta in baza unei Ordonante de Urgenta (OUG) pregatita de Guvernul Sorin Grindeanu si care reglementeaza salarizarea a peste 300.000 de angajati din educatia romaneasca. Pe acest plan, a fost publicata si Grila noua completa de salarizare. Cel mai probabil, saptamana viitoare va fi publicat in Monitorul Oficial (MO) al Romaniei totul. 
 
Ce salarii vor avea sefii din universitatile de stat iesene 
 
Pe acest plan, incepand de la pozitia de rector, prorector, decan, prodecan sau profesor universitar si pana la cea de inspector scolar general sau adjunct, respectiv directori sau cadre didactice din sistemul preuniversitar, atat cele aflate la inceputul carierei cat si cele debutante din Iasi, incepand cu luna viitoare, vor avea salarii de baza majorate semnificativ! Conform noii Grile de Salarizare, un rector va avea un salariu de baza (grad I - n.r.) - 8.402 lei si de 9.505 lei, pentru cel cu gradul II. 

Citeste si : SALARIILE cadrelor didactice, majorate cu 15%. GRILA DE SALARIZARE - FOTO

De asemenea, un prorector va avea intre 7.486 lei si 8.486 lei, un decan 6.799 lei sau 7.928 lei, iar prodecanul 6.228 lei sau 7.484 lei. In continuare, un profesor universitar, gradatia 5 si cu peste 40 ani experienta si cercetator stiintific I va incasa 7.401 lei, iar unul cu experienta intre 6 si 10 ani - 4.253 lei. Pe de alta parte, un conferentiar, cu 40 ani experienta, va pleca de la 5.073 lei, iar unul intre 10 - 15 ani experienta, cercetator stiintific II - 4.021 lei. 
 
Ce se intampla la nivel de invatamant preuniversitar 
 
Situatia este urmatoarea: la nivel de inspector scolar general sau adjunct, respectiv directori sau cadrele didactice din sistemul preuniversitar, atat cele aflate la inceputul carierei cat si la cele debutante din Iasi, incepand cu luna viitoare, un inspector general (grad I - n.r.) va primi 5.964 lei sau 6.100 lei pentru cel cu Gradul II. Un inspector adjunct va incasa un salariu de baza de 5.608 lei sau 5.735 lei. In acelasi timp, un director de scoala gimnaziala, cu pana la 1.250 prescolari si elevi, intre 4.520 lei, respectiv 4.534 lei dintr-o unitate cu peste 1.250 prescolari si elevi. 

Citeste si : Liderul USLIP Iasi, Laviniu Lacusta, la intalnire cu ministrul Educatiei. Discutiile vizeaza salariile a mii de profesori ieseni

La nivel de colegii, licee, scoli postliceale si profesionale, intre 900 si 1.250 prescolari, elevi si liceeni, un director va pleca de la un salariu de 4.600 lei, iar la nivel de peste 1.250  prescolari, elevi si liceeni, 4.803 lei. Directorul de la Palatul Copiilor Iasi va avea un salariu de baza de 4.803 lei, cel al unei gradinite cu program normal, intre 4.016 si 4.107 lei, iar la unitatile cu program prelungit intre 4.197 lei si 4.288 lei. Si aici, sumele depind de gradul didactic obtinut. In final, un profesor din invatamantul preuniversitar (cu studii superioare de lunga durata si Gradul I - n.r.) si peste 40 ani experienta va primi 3.948 lei, iar unul cu 1 sau 6 ani experienta la catedra - 2.698 lei. 
 
Ce bonusuri vor mai primi angajatii din invatamant 
 
Important de mentionat ca, la salariile de baza se adauga sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, daca sunt indeplinite conditiile de acordare conform legii. Aici este cuprinsa gradatia de merit, care se determina prin aplicarea procentului de 25 la suta la salariul de baza, sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu, in acelasi cuantum cu cel avut, altele decat suma compensatorie pentru titlul stiintific de doctor, se adauga la salariul de baza cumulat cu drepturile salariale calculate. 

Citeste si : Veste EXTREM de importanta pentru mii de profesori ieseni. Liderii USLIP au aflat-o de la ministrul Educatiei - FOTO

Urmeaza suma compensatorie pentru titlul stiintific de doctor obtinut in domeniul in care personalul didactic de predare isi desfasoara activitatea sau sporul de pana la 15 la suta din salariul de baza, in raport cu conditiile in care se desfasoara activitatea. Alte drepturi salariale acordate in functie de activitatea desfasurata: spor pentru conducatorii de doctorat de 1 la suta pentru fiecare student-doctorand, dar nu mai mult de 5 la suta din salariul de baza, spor pentru conditii de munca aflat in plata, suma acordata din venituri proprii pentru stabilirea salariilor diferentiate cu o crestere de pana la 30 la suta (la salariul de baza - n.r.), fara ca aceste sume sa constituie baza de calcul pentru stabilirea altor drepturi salariale si alte sporuri prevazute de lege. 

Anual pot fi stabilite noi cuantumuri ale salariilor diferentiate, platite din venituri proprii, pe baza criteriilor stabilite de conducerea institutiei de invatamant superior/universitar, prin aplicarea procentului de pana la 30 la suta la salariul de baza. 

Citeste si : Mii de profesori ieseni ar putea avea SALARII mai MARI. Iata ce spun liderii USLIP 

Galerie foto pe bzi.ro


rector salarii grile inspector scolar indemnizatii invatamant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1967 (s) | 35 queries | Mysql time :0.051743 (s)